DÜNYA

Rus muhabir, Putin'e Türk bayrağıyla soru sordu

Tarih
18 Aralık 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Özel Haberci

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Moskova'da düzenlediği yıllık basın toplantısı sırasında elindeki Türk bayrağı ile dikkatleri üzerine çeken muhabirin Anadolu Ajansı Moskova bürosu çalışanı Elena Teslova olduğu anlaşıldı.

Rus muhabir Teslova, davranışının çevrede gayet normal karşılandığını söyledi.

Teslova'nın, “Orada bulunan yüzlerce gazeteci Putin’e soru sorabilmek için hangi ülkeyi, bölgeyi veya gazeteyi temsil ettiklerini göstermek amacıyla beraberinde resim ve flamalar getirmişti. Ben ise Türkiye ile ilgili soru sormak istediğimi belirtmek için Türk bayrağı getirdim. İşe de yaradı. Salondaki ne Rus gazeteciler ne de organizatörler bana kötü bir laf söyledi. Zaten bunun soru sormaktan başka bir amacı yoktu. Bunu herkes biliyordu” dediği öğrenildi.

Teslova, basın toplantısında Putin’e “Siz bir önceki açıklamalarınızda ‘Türkiye yönetimi başka Türk halkı başka’ demiştiniz. Ancak Rusya’da eğitim gören öğrenciler ve burada çalışan Türk işçileri baskıya maruz kaldıklarını söylüyor. Bu konuda görüşünüz nedir?” sorusunu sormuştu.

SORU SORMAK İÇİN YARIŞTILAR: Toplantıda çok sayıda gazeteci olduğu için, bazıları Putin’in dikkatini çekebilmek amacıyla, üzerinde Rusya’da popüler olan siyasi içerikli sloganlar yazılı özel pankartlar hazırladı. Bazıları da ‘öne çıkabilmek’ için renkli atkılar ve bayraklardan yardım almayı tercih etti.

 


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;