TEKNOLOJİ

Nurettin veren : Siber saldırılara ve lobi faaliyetlerine karşı, tedbirler geliştirmeliyiz

Tarih
04 Kasım 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Nurettin Veren
Değişik Tv kanallarında ve köşe yazılarımda, 2015’ten bu yana ısrarla üzerinde durduğum, askeriyenin içerisinde bulunan uyuyan hücreler, siber saldırı ve yurtdışı lobi ve diaspora faaliyetleri, tehlikeler hususlarında, dikkat çekmeye çalışmıştım.

Maalesef 15 Temmuz kanlı darbesi vuku buldu. Geçen hafta da ABD’ye yapılan siber saldırı ile bir günde 7 milyar dolarlık bir tahribatın, nasıl meydana geldiğini gördük.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Ahmet Arslan’ın haberlerde yapmış olduğu, Siber saldırı açıklaması, bir hayli düşündürücü.

Klimalardan, buzdolaplarından, akıllı telefonlardan, yapılabilecek Siber saldırılara karşı, üretici firmaları uyararak verilen talimatlarla, şifreleme ve kodlama yapmaları, takip edilmeleri, tüketicilere şifrelenmemiş ürünlerin alınmaması uyarısı çok düşündürücü.

Bugünün teknolojisine göre, savaş aleti olarak, çamaşır makineleri, buzdolapları ve klimalar birer silah haline dönüşebilmektedir.  Öyleyse hiç beklenmedik olağanüstü ev aletlerinin dahi, silah haline dönüşebilir olduğu bir ortamda yaşıyoruz.

Her cihetten gelebilen bu siber saldırılara karşı, geliştireceğimiz değişik teknolojik karşı koyabilecek silahlara ihtiyacımız var. Kendimizi koruyabilecek ünitelere, birimlere ihtiyacımız var.

Düşmanınızın silahıyla silahlanın sözü, her ne kadar hadis kaynaklarında, görülmemiş olsa bile, bu ifade aşağıdaki ayetin işaretinden çıkarılmış bir kelam-ı kibar olabilir.

Düşmanlara karşı, gücünüzün yettiği kadar kuvvet hazırlayın, savaş atları yetiştirin ki, bu hazırlıkla Allah’ın düşmanlarına, sizin düşmanlarınıza ve onların ötesinde, sizin bilemeyip de, ancak Allah’ın bildiği diğer düşmanları korkutup, yıldırasınız. Allah yolunda ne harcarsanız, onun karşılığı size eksiksiz ödenir, size asla haksızlık yapılmaz. (Enfal 8-60) yukarıda mealini verdiğimiz ayette, bu manayı görmek mümkündür.

Ukbe bin Amir’in bildirdiğine göre: HZ.PEYGAMBER (AS) BİR GÜN MİNBER DE ŞÖYLE BUYURMUŞTUR.

-Düşmanlara karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet hazırlayın, ayetini okudu ve bilesiniz ki; KUVVET ATIŞTIR, KUVVET ATIŞTIR, KUVVET ATIŞTIR, 

(Taberi İbn-i Kesir) İLGİLİ AYET’İN TEFSİRİ; KUVVET ATMAKTIR HADİSİ ŞERİF-İ KUVVET VE ATMAK TABİRLERİNİ, BU ASRA BAKAN HİKMET VE İBRET YÖNLERİ ÇOK ÖNEMLİDİR.

Burada üzerinde durulan silahlanma: Karşı tarafı yok etme, tüketme manasından daha çok, vazgeçirme, korkutma ve caydırıcılık manasına dikkat çekilmesidir.

Silahın bir vurucu güç olarak kullanılması vardır, bir de caydırıcılık yönü itibariyle bir kıymeti vardır. Planlar hep karşı tarafın silah gücünün hesabı üzerine yapılır.

Öyle ise biz de; en son ileri, lazer, siber, radyo dalgaları, ultrasonik ve biyonik teknolojiler ile geliştirilmiş, silahları onları geçecek ve korkutacak ileri caydırıcı silahlar üzerinde, geliştirmeler ve çalışmalar yapmamıza bir işaret olarak almalıyız.

Mısır Fethinden sonra esir düşen, Memlük kumandanlarından, Kayıtbay, Yavuz Sultan Selim’in huzuruna getirilmişti.

Aralarında şöyle bir konuşma geçti:

-Söyle bakalım Kayıtbay; cesaret ve kahramanlığın ne işe yaradı,

-Kayıtbay, cesaret ve kahramanlığım hâlâ vardır Sultanım, yalnız bize ne yaptıysa, sizin ordunuzdaki topçu birlikleri yaptı.

-Yavuz, anlamadım;

-Kayıtbay, Berberilerden biri, Venedik’ten top getirerek bize satmak istemişti de, Peygamberimizin ok ve kılıç kullanın şeklindeki emrine aykırıdır diye, satın almamıştım. O satıcı bize, yaşayan görecektir ki, memleketiniz top yüzünden elinizden çıkacaktır demişti, meğer doğruyu söylemiş.

-Yavuz, Din’in kaidelerine böylesine bağlı idiyseniz, düşmanlarınızın silahlarına, aynı silahla karşılık verme emrine, neden uymadığınız? Bilmez misiniz ki, ok ve kılıç kullanın demek, başka silah kullanmayın demek değildir. O zaman o silahlar varmış, şimdi de bu silahlar var.

Bu meseleden anlaşıldığı gibi, üçüncü dünya ülkelerine, bilinçli olarak ihraç edilen ve suni çıkarılmış olan aşiret ve kabile savaşlarında tüketilmesi için, birbirini kırdırma adına, kullanılan demode olmuş hurda silahların tüketilmesi için, suni harplerde, Irak’ta,  Suriye’de ve Afganistan’da, Müslümanların eline tutuşturulan silahlar, artık hükmünü yitirmiş hurda demode silahlardır.

Şu anda, lazer ve radyo sinyalleri ile dünyanın her tarafına hükmedecek silahlar üretilmektedir.

Böyle bir dönemde, bu hurdaların, artık kendi ülkelerinden çıkması ve yeni ileri teknoloji lazer silahlarının üretilmesi için, hem Müslüman dünyasının birbirini kırması ve hem de, bu demode olmuş silahların, tüketilmesi için, suni çıkarılmış savaşlarda yapılan tiyatrolarda görüyoruz ki, Müslümanlar bunların çok daha ötesinde, ileri teknolojik, uzay silahları, lazer silahları, radyo sinyalleri ile çalışan, ileri teknolojik silahları üretmek mecburiyetindedir.

 Madem ki düşmanın silahıyla silahlanmak ve caydırıcılık hususunda vurgu yapılmaktadır. Bizim onların aklına, hayaline gelmemiş olan, ileri teknoloji silahları bulmak ve onları geçmek mecburiyetimiz var. 

Bilhassa etrafımızdaki çıkarılmış olan, suni ateş çemberini yarmamız için, bu hususta özel birimler kurup, özel teknolojiler geliştirmeliyiz.

İNŞALLAH BU HUSUSTA, İLERİ HARP TEKNOLOJİLERİ İÇİN, HAYIRLI ADIMLAR ATILMIŞTIR.

Akit
3 Kasım 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;