GÜNCEL

Nuh ALBAYRAK : Sayın Kılıçdaroğlu, Afrin ile ilgili o bilgileri size kim verdi?

Tarih
20 Mart 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Nuh Albayrak

Türkiye’nin Yeni Güvenlik Stratejisi, ancak TSK, FETÖ enfeksiyonundan kurtulduktan sonra hayata geçirilebildi. 

15 Temmuz öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “terör tehdidini kaynağında yok etme”yönündeki bütün talimatları, TSK’daki FETÖ’cüler tarafından, “Bu bataklığa girersek çıkamayız” gerekçesiyle geri çevrilmişti. 

Ne yapacaktı Sayın Erdoğan, kendisi mi Suriye’ye gidip terör kaynaklarını kurutacaktı? 

 

*** 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 42. Muhtarlar Toplantısı’nda, "Kapımızı çalmalarını beklemeyeceğiz. Nerede yuvalanıyorlarsa gidip orada tepelerine bineceğiz" sözleriyle açıkladığı yeni stratejinin ilk uygulaması 24 Ağustos’ta başlayan Fırat Kalkanı Harekatıidi. 

Gariptir, FETÖ lejyonerlerinin kullandığı argüman, o günlerde de “Bizim El Bab’da ne işimiz var, askerlerimiz niye ölüyor. Suriyeliler gidip ülkesini kurtarsın” gibi sorumsuz ifadelerle Kılıçdaroğlu tarafından seslendirilmişti. 

Sınırımızdaki terör koridorunun, Akdeniz’e kadar uzanan ABD uydusu bir terör devletine dönüşmesi, o harekat sayesinde önlendi. 

 

Afrin’in kaybedenleri

Erdoğan Doktrininin ikinci büyük icraatı ise Zeytin Dalı Harekatı’dır. 

Çok daha zordu. Çünkü bu seferki hedef, Batının; şeklen de olsa “düşman” olarak nitelediği DEAŞ değil, “ABD’nin en önemli müttefiki, hatta kara gücü” olan PYD/PKK idi. 

Bu ayrıntı, eski ruhuna kavuşan Türk askeri için çok önemli değildi ama siyasi ve diplomatik harekatı yürütecek olan devlet için ciddi problemdi. 

En çok yüklenecekleri nokta ise “siviller katlediliyor” yalanı olacaktı. 

Bu önemli ayrıntıyı, “Mehmetçik görevini yapar ama hedefe ulaşabilmemiz için Batı’dan gelecek saldırılara karşı hepimiz devletin yanında yer almalıyız” şeklinde defalarca dile getirdik. 

 

“Destek” dediler, kösteklediler

Zeytin Dalı Harekatı öncesinde kamuoyunda oluşan ruh sebebiyle, bu sefer “Ne işimiz var” diyemeyen CHP yönetimi, kerhen destekledi. 

Ama takıyye kokan bu açıklamalardan hemen sonra Kılıçdaroğlu, “Afrin’e girmeyelim”yaygarası başlattı. 

Bu, sıradan bir açıklama değildi. Nitekim devamı da geldi. 

CHP “ağır topları”nın, “ÖSO terör örgütüdür; onlarla gitmeyelim, PYD terör örgütü değil, BM’nin ateşkes kararı Afrin’i de kapsıyor” açıklamalarının asıl hedefi harekatı zaafa uğratmaktı. 

 

Size, kimden geldi o bilgi?

Mehmetçik Afrin’in kapısındayken bile CHP’li Engin Altay hâlâ “Afrin’e girmemiz yanlıştır. Orası Sur’un on katı. Bize gelen bilgiler bu yönde” iddialarında bulundu. 

Bu kişi CHP’nin Grup Başkanvekilidir. Bu ifade ise Kılıçdaroğlu’nun talimatıdır. 

Bu arada… 

Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Bir gece Afrin’e gidebiliriz” dediği günlerde, “Kesin bilgi geldi, SİHA’lar sivil vuruyor” diye yaygara koparan CHP’li terör avukatını ve İHA’ların Afrin’de üstlendiği rolü de hatırlatmak isterim. 

Şimdi… 

CHP, zerre kadar sorumluluk taşıyor ve dürüstlükten bahsediyorsa, bu bilgilerin nereden geldiğini açıklamak zorundadır.

Yoksa boşluklar kamuoyu tarafından doldurulur ki çıkacak sonuç ortadadır. 

 

Asıl kahraman başkomutan

Bu ulusal seferberlikte, berbat bir imtihan veren CHP, içine düştüğü çukurdan, yeni bir çirkin oyunla çıkmaya çalışıyor. 

Kılıçdaroğlu’nun, “Mehmetçiğin büyük zaferi” açıklaması samimiyetsizliğin dibidir. 

Utanın… 

Mehmetçiği Afrin’e sokmamak için PYD bile sizin kadar uğraşmadı. 

Ayrıca… 

Hem Haçlı ordusunun, hem de içerideki sizin gibi müttefiklerinin karşısına dikilen “sarsılmaz irade”yi ve “muhteşem liderliği”, siz gizlemeye çalışsanız da Türk milleti ve Türk askeri çok iyi biliyor. 

Bu zaferde en büyük pay, size rağmen hedeften şaşmayan “Başkomutan”ındır...

Star
20 Mart 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver 4

    22 Mart 2018 20:28
    0 0
    ABDnin de sebebi rahmetli özaldır.ülkede neler yaptı.tabi BUNA İNGİLİZ EGİTİMLİ DEVŞİRMELER ÇILGINCA SALDIRDI.NELER ETTİLER ONA.,ERDOĞANA ŞİMDİ YAPTIKLARI GİBİ.şimdikiler ağzı açık dinler,okur ama 1 dolarla yakalanırsanız mapustaydınız..elde şu ARKADAŞ ARIYORUM ARKADAŞ DİYEN TELSİZLER CASUSLUK SUÇUYDU.bizi bozar agbi dediğimiz emniyet kemeri mecburiyeti, otobüslerde sigara yasağı falan..hepsine muhalefet eden bir ingiliz devşirmesi vardı.ULAN BANKALAR 2 AY DÖVİZ SATAMADILAR ŞAŞKINLIKTAN BE..
  • hursit dilaver 3

    22 Mart 2018 20:21
    0 0
    dolayısı ile CHP dış politikada belli prensipler dışına kendi ihtiyarı ile çıkamaz. bakmayın, 60lı 70li yıllarda hükümetlerin dış politikada aldığı,alacağı kararlara muhalefet de otomatikman onay verirdi.ŞEY GİBİ, KRALİÇENİN İKTİDARI, KRALİÇENİN MUHALEFETİ gibi.özalla bir kırılma yaşandı, belki ABD VE İNGİLTERE FARKI.ecevite callahanın dediğini unutmayın. ŞİMDİ KAZANDINIZ AMA ,İLERDE ESİRİ OLACAKSINIZ demişti kıbrıs zaferi için.ingiltere böyleydi. bereket 12 eylülle ABDye yöneldik
  • hursit dilaver

    22 Mart 2018 20:15
    0 0
    türkiye siyaseti de bundan nasibini bir şekilde aldı.ne yani. çanakkalede 250.000 şehit ile 250.000 kayıp olarak 500.000 vatan evladını şehit eden ingilterenin kralıni AZİZ MİSAFİRİMİZ diye karşıladık. her sıkıntı da hamimiz londra oldu. hafız esed öldüğünde fransa cenaze törenine geldi.27 mayıs ihtilalinden sonra kraliçe türkiyeye geldi ve hava limanında görüştü..şimdi CHPnin afrin,suriye hassasiyetini bir başka anlayın.İRAN,SURİYE,IRAKTAKİ Şİİ/NUSAYRİ/ALEVİ agırlığını inceleyin.
  • hursit dilaver

    22 Mart 2018 20:10
    0 0
    hep aynı hata. siz CHPyibir siyasi parti görmekte israr ederseniz,hep hayal kırıklığı yaşarsınız.osmanlıyı yıkan ingiliz emperyalizminin kurduğu 26 devlet var, bakın, sünni suriyeye şii/nusayri/alevi hakimiyeti, şii halkın yoğun olduğu ırakta sünni saddam idaresi, yani devletler halkı ile devamlı çatışma halınde olsun istendi.işte suudiler,yemen, mısır gibi ciddi ülkeler de de aynısı var. halk hep zulüm içinde.
  • As1

    21 Mart 2018 08:27
    2 0
    Yüce Allah bu chp nin Belasini versin
  • özcan

    20 Mart 2018 18:27
    5 0
    CHP, ülke menfaatine olan hiç şeyle mutlu olmaz. onlar isterler ki bu operasyon başarısız olsun, şehit sayımız çok olsun bunu hükümet aleyhine kullanalım.Daha PYD için terör örgütü diyemeyen bir parti nasıl Türkiye idealleriyle mutlu olabilir? CHP millet vekilleri vatan sevgisi derken çocuklarına ne analtıyorlar merak ediyorum
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;