GÜNCEL

Nedim Şener : Taksi şoförü sömürüyü anlatıyor

Tarih
26 Mart 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener
En son yaşanan taksici-UBER tartışması sırasında adımız “’UBER’ciye” de çıktı. Oysa ben Metrobüs’çüyüm…

Aslında söylediğim şuydu; 1986 yılında çıkarılan Bakanlar Kurulu Kararı gereği taksi plakası sahibi olmak için o taksiyi bizzat plaka sahibinin kullanması gerekir. Yani taksi plakası sahibi başka bir meslek yapamaz, başka bir meslek yapan da plaka sahibi olamaz. 20 yıldır bu konuda yazarım ve tartışma benim için hiç yabancı değil. UBER yokken de “plaka ağaları” dediğim, milyarlarca lira aylıkla plaka kiralayan oturduğu yerden trilyonluk kazanç sahiplerinin haksızlığını anlatırdım. UBER olsun olmasın taksi piyasasında büyük bir haksızlık var.

Kontak açmanın bedeli  320 TL 

Bunu ben değil takside yevmiye ile şoförlük yapan Bülent A. yaşanılan örnek üzerinden şöyle anlatıyor;

“Plaka sahibi olanlar rant için plakaya para yatıran kişiler. Çok az plaka sahibi ya da 1.derece yakını aracı kullanıyor. Plaka sahipleri şoförle kendisi uğraşmamak için plakasını kiralıyor. Bunun için Otocenter’deki simsarlarla anlaşıyor. Simsarlar, aylık 5-6 bin TL tutarındaki kirayı plaka sahibine yıllık peşin olarak 60-70 bin lira olarak ödüyor. Sonrasıyla simsar ilgileniyor ve o plakayı şoföre 8 bin liraya kiralıyor. Simsar hem aradaki farktan para kazanıyor hem de kiralama işlemi için her yıl için 8 bin TL hava parası alıyor.

Posta
26 Mart 2018


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • mustafa yavaşoğlu

    27 Mart 2018 20:26
    0 0
    Aynen öyle sizi bu yazınızdan kutluyorum inşallah yetkililer sesinizi duyar hem vergisiz kazanç haram paradır.o verecekleri vergide 81 milyon halkın HAKKI vardır.vebali çok ağırdır.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;