GÜNCEL

Nedim Şener : Diyanet uyuyor mu?

Tarih
21 Şubat 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener
 Geçen hafta Üsküdar Kitap Fuarı’nda okurlarla buluştuk. Tam da istediğim oldu; toplumun her kesiminden, her düşünceden okurlar ile “FETÖ ile Mücadelede neredeyiz? konulu söyleşi yaptık. Konuşmamdan sonra sorular peş peşe geldi.

Özellikle FETÖ’yü doğuran koşullar konusunda soru soran bir kadın okur, “Biz çocuklarımıza dinimizi öğrenmeleri için bu gibi cemaatlere gönderiyoruz.Peki biz dinimizi nasıl öğreneceğiz?” şeklinde bir soru sordu.

Elbette herkes inancını seçmek gibi nasıl öğreneceği, nasıl yaşayacağı konusunda özgürdür. Ben din alimi değilim, yüzeysel bilgilere sahibim ama bir cevap vermem gerekiyordu, hanımefendiye, “Dinimizi öğrenmek için elimizde olan tek kaynak Kuran değil mi? Peki kutsal kitabı Arapça okumak, anlamıyorsanız Türkçe okuyup anlamak mümkün değil mi?”

Hanımefendi, “Ama daha çok öğrenmek istiyoruz”deyince, “Bakın Hazreti Muhammed İslamiyeti hangi kaynak üzerinden nakletti;Kuran. Peki Hazreti Muhammed’in sizin deyiminizle “İslamı daha iyi öğretmek” için başka bir kitaba, tarikata ihtiyacı mı vardı? Elbette hayır. Dolayısıyla siz ‘İslamı daha iyi öğrenme’ adına FETÖ gibi çıkar amaçlı yapılara yöneldikçe felaket kaçınılmaz” dedim.

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Nur talebesi

    25 Şubat 2018 00:26
    0 0
    Kardeşim! Önce otur cemaat ve tarikatlar için efendimizin hadislerini oku. Şimdi hak yol ile batılı ayırtedemeyen kör zihniyetler yüzünden, sahabe efendilerimizin veya ehli beytin yolunu rehber eylemiş, insanlara söz söylemek sana düşmez. Evet hak yoldan yürüyeni takip edersen yolu şaşırmasın, böyle başı boş gezersen, kendi ateşini kendin hazırlarsın. Fetönün istediği, sayenizde oluyor.
  • FURKAN

    22 Şubat 2018 11:02
    0 0
    BU GÜN ÇUVALLAMIŞSIN
  • ayhan

    22 Şubat 2018 00:57
    0 0
    türkiyenin en büyük kuruluşu ama bunu değerlendiremiyorlar. camiler cuma harici boş . diyanet kesinlikle uyuyor
  • Halil

    21 Şubat 2018 19:19
    1 0
    Elinize bir Fetö geçti ya onun üzerinden keyfinize uygun fetvalar verin gayri. Be adam, dini bir hususta bir başkasına hangi dini ihtisas ve istidadına dayanarak fetva veriyorsun? Ysptığın yönlendirmeyle kendine fetö gibi bir alan açtığını göremeyecek kadar körmüsün? İmam Buhari, Hanefi, Maliki, Şafii Abdulkadir Geylani ve sairdekiler de İslam alimleri ve sana göre biz bunlara hiç kulak vermeyelim he'mi?. Vay be!
  • slymn

    21 Şubat 2018 18:52
    1 0
    Resulullah sadece Kuranı bırakmıştır Sünnet kavramı nebileri resulleri aştığı gibi Kuranı da aşan bikavramdır Dolayısıyla İslam dünyasında sünnet kavramı tamamiyle yanlış bilinmektedir
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;