DÜNYA

Nedim Şener : ABD’nin terör bataklığı Suriye

Tarih
15 Kasım 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener
 ABD Büyükelçisi John Bass Türkiye’den ayrılmadan önce son yaptığı basın toplantısında, “9.5 aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmıyor.

Bu IŞİD vazgeçtiği için değil, işbirliğimizin sonucu” demişti. Bu sözler için “Giderayak Türkiye’ye tehdit etti” diye yapılan yorumları abartılı bulmuştum. Bir hukuk devletinin bir terör örgütünün eylemleriyle ilişkilendirilemeyeceğini, olsa bile bir Büyükelçi’nin ağzından bunun söylenemeyeceğini düşünürüm.

Amerika’nın bazı stratejilerinin Suriye’de IŞİD’i büyüttüğü biliniyor. Ama “ABD’nin IŞİD’in herhangi bir faaliyetine göz yumması” bana makul gelmez. Zira IŞİD demek El Kaide demek, El Kaide demek 11 Eylül saldırısı demektir. Bunun anlamını yalnız Amerikalılar değil tüm dünya bilir.

Ancak dün İngiliz yayın kuruluşu BBC, “Rakka’nın kirli sırları” başlıklı bir haber geçti. Haberin girişinde şunlar yazıyordu;”250 IŞİD militanı ve aileleri, ABD-İngiltere öncülüğündeki koalisyon ile Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) ortak operasyonuyla Rakka'dan güvenli bir şekilde tahliye edildi.”

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;