GÜNCEL

Nedim Şener : 15 Temmuz bitmedi...

Tarih
06 Ağustos 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener

Amerika, taşeron olarak kullandığı Fethullahçı Terör Örgütü eliyle gerçekleştirmeye çalıştığı ancak amacına ulaşamadığı 15 Temmuz darbe girişimine devam ediyor.

Tıpkı 15 Temmuz öncesi 2016 yılında olduğu gibi mesaj yine basın üzerinden geliyor. Haftalık Newsweek dergisinde asla bir gazetecilik eleştirisi ya da yorumu sayılmayacak derecede operasyonel bir yazı kaleme alındı.

Yazının son cümlesi şöyle bitiyor; “Özgür dünya Erdoğan’a karşı ne kadar çabuk davranırsa, dünyamız o kadar güvende olacaktır. Türkiye dönüştürülmelidir.” Bu bir eleştiri değil, niyet beyanı; dünyanın hiçbir yerinde hiçbir gazeteci, bir halkın serbest seçimlerle iktidara getirdiği Cumhurbaşkanı’nı böylesine hedef gösteremez. Gösterirse buna gazetecilik değil operasyonculuk denir.

Yazıya göre Türkiye’de Kürtler yok edilmek isteniyor, yalnız o mu binlerce Kürdün öldürüldüğünü, 335 bin kişinin yerlerinden edildiğini yazıyor. Ünlü dergi, terör örgütü PKK’nın sivil, kadın ve bebek katliamlarını görmezden gelmiş. Türkiye’nin DEAŞ üyelerinin Suriye’ye geçişine izin verdiğini, DEAŞ’a karşı savaşan Amerika’nın destekleği YPG’yi hedef aldığını ifade ediliyor. Dergi, ABD’nin DEAŞ’lıların Suriye’den çıkışına göz yumması ya da terör örgütü PKK’ya verdiği binlerce TIR silahı yazmayı unutmuş.

FETÖ’CÜ SOSU

Elbette, böyle bir yazıda FETÖ’cü eksik olur mu? FETÖ elebaşı için, “Benim babam Fetulah Gülen’dir” ifadesini kullanan basketbol oyuncusu Enes Kanter örnek gösterilerek, Türk halkının Erdoğan’a karşı birleşmesi gerektiği görüşüne yer verilmiş. Yazı tıpkı 15 Temmuz öncesi gibi “Erdoğan nefreti” üzerine oturtularak, “Özgür dünya Erdoğan’a karşı ne kadar çabuk davranırsa, dünyamız o kadar güvende olacaktır. Türkiye dönüştürülmelidir” cümlesiyle bitiyor.

Bunlar olacak, beklediğim şeyler. Amerika, bir süredir FETÖ eliyle giriştiği darbe girişiminden umduğunu bulamayınca yeni bir kampanyaya başladı. Yanına, zaten hazır olan özellikle bazı Avrupa ülkelerini de alarak bu çabasını sürdürecek. Çünkü Türkiye, ABD’nin Ortadoğu politikalarının aksamasına sebep oluyor.

Rahip Brunson’u bahane ederek iki bakan hakkında yaptırım kararı alması, ardından da ekonomik yaptırımlardan söz etmesi bunun sonucu. ABD elindeki bu tür silahları da kullanacak. Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışacak. Yurtiçinden kendisine “müttefik” arayacak.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • ufuk

    08 Ağustos 2018 11:15
    0 0
    "Özgür dünya Erdoğan' a karşı ne kadar çabuk davranırsa, dünyamız o kadar güvende olacaktır." Vay vsy vay vayyyyy... Duyan da Erdoğan' ı Netanyahu gibi, Sisi gibi, İsmet gibi bir şey sanacak... Özgür dünya da herhal İsrai!, Mısır ve dünyanın dört tarafına icracı gibi oturan ABD olsa gerek. "Türkiye dönüştürülmelidir" ifadesi de yeni bir Mısır özleminin işareti.
  • Arif

    08 Ağustos 2018 09:54
    0 0
    Newsweek'in özgür dünya anlayışı bizdeki malûm bir grubun demokrasi ve barış anlayışına benziyor. Barış deyip kan dökenlere destek çıkma, demokrasi deyip halkı korkutarak iş bitirme anlayışına. Fikir bu olunca çözüm önerileri de akıl dışı oluyor. Yereli de, küreseli de fos.
  • Namyelüs

    07 Ağustos 2018 11:06
    0 0
    Türkiye'deki bütün darbeleri yapanlar ve onları destekleyenler bilerek veya bilmeyerek ABD'ye uşaklık etmişlerdir.
  • Ich

    06 Ağustos 2018 13:07
    3 0
    Bunlarin Demokrasi Anlayisinin Belasini Yüce Allahim versin insallah Batsin bu hainler Dollarmis Seytanin Parasinin Cani Cehenneme Bir Ekmeyim olsun bir Bardak Suyum gerisi sizin olsun breee Dünya Hainleri vermices Lan Dedelerimizin Topragini vermicessssssssss Ölümüne Ölümüne Vermices Yasasin Benim Büyük Türkiyem Sonzuza dek Tarihe gecicez Bir gün insallah
  • As1

    06 Ağustos 2018 13:03
    3 0
    Yüce Allahim Bunlarin Hepsinin Belasini versin insallah
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;