DÜNYA

Murat Yetkin : Almanya krizi ciddi

Tarih
21 Temmuz 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Murat Yetkin
Almanya ve Türkiye tarihlerinin belki de en derin, en ciddi krizini yaşıyor.

Krizin son perdesi 19 Temmuz gecesi Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın’ın Alman Dışişleri Bakanlığına çağrılmasıyla tırmanmaya başladı. Aynı saatlerde Alman basınına Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in Türkiye ile krizi çözmek amacıyla “tatilini yarıda keserek” Berlin'e döndüğü duyurulmuştu.

Büyükelçi Aydın’a diplomatik nezaketle uğraşacak zaman olmadığı özellikle vurgulanarak ültimatom gibi bir protesto notası verildi. Notada Türkiye’de tutuklu bulunan Alman vatandaşlarının derhal serbest bırakılması isteniyordu.

Bu kişiler Die Welt gazetesinin Türk asıllı Alman vatandaşı muhabiri Deniz Yücel, Etkin Haber Ajansının Kürt kökenli Türk-Alman vatandaşı tercümanı Meşale Tolu ve geçen hafta Büyükada’daki Uluslararası Af Örgütü semineri sırasında gözaltına alınıp ardından tutuklanan insan hakları savunucusu Peter Steudner idi.

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • muchul

    21 Temmuz 2017 23:01
    1 0
    beyefendi adamlar yüzyıllardır dünyayı demokrai ve özgürlük adı altında SÖMÜRÜYOR onlara diyemiyorsun siz önce kendinizi düzeltırn sonra diğer milletlere bakarsınız kızılderelileri çi,çek hasalığı mikroplu battaniye ile öldüren onlar yahudileri fırınlrda yakanlar onlar afrikadan köle insan yapan onlar ülkelerin yöneticilerini devşirip o ülkeleri yöneten yine onlar hala kendi ülkennin ŞURASI EKSİK ŞURASI FAZLA DİYORSUN BİR KEREDE TEK YÜREK OLUN
  • hursit dilaver

    21 Temmuz 2017 17:32
    0 0
    merkel medyası telaşlandı baksanıza. elleri ayakları dolaştı. şimdi merkel buradaki medya leşkerlerine ulan bir halta yaramadınız be. sizi boşunamı yıllarca besledik. bir tayyiple baş edemediniz. ne işe yararsınız diye bunları kovar mı.. inşallah diyelim tabi.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;