GÜNCEL

Murat Kelkitlioğlu : Rusya, Fuat Avni’ye sığındı

Tarih
27 Kasım 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Murat Kelkitlioğlu

Sonuna kadar haklı olduğumuz halde, tamam diplomatik teması kesmeyelim, gerginliği tırmandıran taraf biz olmayalım, doğru Rusya ile Türkiye iki dost ülkedir, bunların hiçbirine itirazımız yok, ancak Ruslar’ın yaptıklarını da gözardı etmeyelim.

Çünkü, gerek Rus yetkililer gerekse Rus medyası sorunu germek için her türlü yöntemi denemeye başladılar. O kadar ileri gittiler ki, Türkiye’nin terör örgütü olarak ilan ettiği ‘paralel örgüt’ün unsurlarını bile kullanmaya başladılar. Bunları biz yapsak, ülke içindeki sözde aydınlar topa tutarlardı.

Bugün burada, ardı arkası kesilmeyen haberler arasında çok dikkat çekmeyen bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Rus jetinin düşürülmesinin ardından geçtiğimiz gün Rusya Dışişleri Sözcüsü bir açıklama yaptı. Açıklamasında, ‘paralel örgüt’ün sosyal medyadaki kanadı kırık kuşu Fuat Avni’nin bir paylaşımına yer verdi. Sözcü, Avni’nin, 1 Kasım’dan önce AK Parti’nin seçim kazanmak için her şeyi yapacağını ve Türkiye’nin Suriye’de uçak düşürme hazırlığında olduğunu iddia ettiği tweetini hatırlatarak, ‘Çok enteresan’ dedi.

Şimdi ben ne diyeyim? Bu açıklamayı neresinden tutayım?

Bir kere Türkiye, Rus uçağını 1 Kasım seçimlerinden sonra düşürdü. Yani, zamanlama fiyasko. Ayrıca, ‘paralel örgüt’ün casusu Fuat Avni’ye dayandırılarak yapılan böyle bir açıklama ciddi bir devlete yakışıyor mu?

Biz de kalkıp, ‘Bugün Rusların bombaladığı Türkmenlere yardım götüren MİT TIR’ları operasyonunu, paralel örgüt Ruslarla birlikte yaptı’ desek olur mu?

Bu iddia ne kadar komikse, Rus sözcünün yaptığı bu açıklama da o kadar komiktir.
Bu arada, Rus medyası da rahat durmuyor!

Kendi yöneticilerine, Türk hava sahasını neden ihlal ettiklerini sormak yerine, çok ilginç ittifaklara imza atmayı tercih ediyorlar. 17-25 Aralık sivil darbe girişiminin mimarı ‘paralel örgüt’ unsurlarıyla birlikte hareket eden Rus medyasının, ne tür skandallara imza attığını bugün AKŞAM gazetesinde bütün ayrıntılarıyla okuyabilirsiniz.

Akşam
27 Kasım 2015 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;