POLEMİK

Murat Kelkitlioğlu : Deniz Yücel gazeteci değil

Tarih
22 Ağustos 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Murat Kelkitlioğlu
Almanya'yla yaşadığımız kriz malum! Eski alışkanlıklarına sığınıp, her fırsatta Türkiye'ye ayar vermeye kalkan Berlin yönetimi, aldığı haklı cevaplar karşısında iyice dengesini şaşırmış durumda! Artık perde arkasından değil doğrudan Türkiye karşıtı kampanyalar yürütüyor, diğer AB üyelerini bu blokta buluşturmak için talimatlar yağdırıyor. Tabii iç cephede de göreve hazır yancıları var.

Gerginliğin arttığı bir süreçte dün Avrupa Diplomatlar Birliği (DMW) Başkanı Günther Meinel ve DMW Türkiye Başkanı Ferhat Bozçelik ziyaretime geldiler. Bir Alman'ın gözünden Almanya'nın Türkiye karşıtı tutumunu dinlemek hayli ilginçti. Sayın Meinel, bizim müzmin muhaliflerden daha çok konuya hakimdi ve çok önemli analizler yaptı. Hiçbir yoruma yer vermeden o tespitlerini sizinle paylaşıyorum, belki içimizdeki Merkeller okur da biraz olsun utanır:

ARAMIZI BOZAMAZLAR

- Türkiye’yi karıştırmak için 3 aşamalı plan yaptılar. Ekonomik, sosyal ve kültürel. Şu an ekonomik operasyon devrede. Bu 15 Temmuz’un dalgası.

- Almanya hâlâ 15 Temmuz darbe girişimini anlayamadı. Politikacılar Alman halkına 15 Temmuz’un gerçek bir darbe olmadığını sürekli vurguluyorlar. 250 insan hayatını kaybetmiş, binlerce insan yaralanmış. Buna nasıl inanmazsınız?

- Almanya ve Türkiye halkları çok iyi anlaşmaktadır. Hiçbir sorunları da yoktur. Türkiye’yi kötüleyerek siyaset yapmak Alman politikacılar için intihardır.

- Sürekli Türkiye kötüleniyor ve güvensiz olduğu vurgulanıyor ama her yıl 5-6 milyon Alman tatile buraya geliyor. Hepsi mutlu ve gülerek dönüyor.

- Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendi ülkesini karalaması yakışık almamış bir harekettir. Bir siyasetçi ne olursa olsun dış ülkelere karşı kendi ülkesini desteklemeli, kötü yönleri varsa bile yansıtmamalıdır.

- Önceden CHP’liler Almanya’ya geldiğinde pek fark edilmezlerdi. Ama şimdi memnuniyetle karşılanıyor ve kucaklanıyorlar.

- 2 yıl öncesine kadar Deniz Yücel ne tanınır ne de sevilirdi. Şimdi ise simge, sembol oldu. Yücel’in yaptıkları gazeteciliği aşmıştır.

- Türkiye ve Almanya’nın arasını bozamazlar. Mutlaka bu sıkıntılı süreç atlatılacaktır. Türkler kimin dost kimin düşman olduğunu iyi bilir.

- Sürekli Türkiye’deki basın özgürlüğünü tartışıyorlar. Ben geliyorum istediğimi konuşabiliyorum. Hiçbir kısıtlamayla da bugüne kadar karşılaşmadım.

Akşam
22 Ağustos 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;