GÜNCEL

Murat Kelkitlioğlu : Çete lideri ABD’yi terk etmeyecek

Tarih
27 Mayıs 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Murat Kelkitlioğlu

65. Hükümet kuruldu ve Başbakan Binali Yıldırım ortaya çok önemli iddialar koydu. ‘Düşmanlarımızı azaltıp dostlarımızı çoğaltacağız’ sloganıyla yeni bir dış politika vizyonu çizdi. Terör ve terör örgütleriyle mücadelede kararlılığın altı çizildi. Ekonomiyi söylemiyorum bile.

Yeni hükümetin, özellikle başta PKK ve ‘paralel çete’ olmak üzere terör örgütleriyle mücadelede sistem değişikliğinin ne kadar önemli olduğunu kavradığını gördük. Başkanlık sisteminin ne kadar elzem olduğu bu noktada karşımıza çıkıyor.
Böyle bir giriş yaptım, çünkü şimdi yazacaklarım, paralel çeteyle mücadele kararlılığını ortaya koyan çiçeği burnunda hükümetin nasıl bir tehlikeyle, nasıl ahlaksız bir örgütle karşı karşıya olduğunu göstermesi açısından çok önemli!
Boş durmuyorlar, hazırlık yapıyorlar! Özellikle yurtdışında çok örgütlü çalışıyorlar! Şimdi birkaç örnek vermek istiyorum!

Geçtiğimiz günlerde ‘paralel çete’nin büyük istişare heyeti bir toplantı yaptı. Toplantıdan çıkan sonuç; Pensilvanya’daki örgüt lideri başka hiçbir ülkeye gitmeyecek. Nedeni ise; bu ülkeden çıkarsa birçok ülkedeki kurumların kapanacak olması. Böylece mevcut durum korunamaz hale gelecek. Bu durum etrafa şu şekilde anlatılıyor; ABD’deki seçimin ardından örgüt ve lideri için olumlu kararlar verilecek.

Bu yazdıklarımın ne anlama geldiğini öğrenmek için mayıs ayının 16’sında yaptığı konuşmayı internette dinlerseniz anlarsınız. Yurtdışındaki planlamayı göstermesi açısından çok önemli.

Bir diğer bilgi beyin takımıyla ilgili. 3 günden fazla bir yerde kalmıyorlar. Son danışma kurulunu Amsterdam’da zengin bir Türk’ün villasında yaptılar.

AMSTERDAM’DA TOPLANTI

Bu arada, firari eski savcı Zekeriya Öz de boş durmuyor. Ekibiyle birlikte çok ciddi bir çalışma yürütüyor. Kafa karışıklığı oluşmuş veya oluşmakta olan ülkelerin adalet bakanlığı, yüksek yargı mensuplarıyla beraber gelen yetkililere kendilerince 17-25 Aralık sivil darbe girişimini anlatıp, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da rencide ederek operasyon çekmeye çalışıyorlar.
Kısacası yurtdışında büyük bir hareketlilik var.

Benden uyarması!

Akşam
27 Mayıs 2016 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;