EĞİTİM

Murat Kelkitlioğlu : Bölücü öğretmenlere bir çare bulunmalı!

Tarih
14 Haziran 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Murat Kelkitlioğlu

Türkiye, bölücü terörle mücadele konusunda yaşanan tüm acılara rağmen çok önemli bir mesafe katetti! Türkiye’yi Suriye’yle karıştırıp, ‘şehir savaşı’ konseptiyle ilçe merkezlerine hendek kazan, buradan da kendisine ‘özerklik’ çıkaracağını sanan PKK, asker ve polisin kahramanca mücadelesiyle ağır darbeler yedi.
Etkisiz hale getirilen terörist sayısının 7 bini aştığı devletin raporlarına yansırken, çok sayıda terörist de pişmanlık duyup teslim oldu.
Bu süreçte MAK Danışmanlık’ın geçtiğimiz hafta Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 101 il ve ilçe merkezinde yaptığı araştırma elimize dikkat çekici doneler verdi.
Bir kere bölge halkı yüzde 91’lik bir oranla “Türkiye devleti altında bir olarak yaşamak istiyoruz” diyerek hendekçilere ciddi bir tokat attı.
Ama araştırmanın satır aralarında kalan bir bölümü var ki, terörle mücadelenin başarıya ulaşmasında kilit rol oynayacak önemde...
O da “Çocuk ve gençlerin dağa çıkmasında en etkili kişi ya da kurumlar kimlerdir?” sorusuna verilen cevap!
Buna göre örgüte katılımlardan vatandaşların yüzde 22’si “Devlet okullarındaki öğretmenleri”, yüzde 20’si “terör örgütüyle bağlantılı partinin gençlik/kadın kollarını”, yüzde 12’si “belediyeleri”, yüzde 8’i “din görevlilerini” sorumlu tutuyor.
Bölgeden gelen ve istihbarat raporlarına yansıyan bilgiler de bu anketi destekler nitelikte...
Görüldüğü gibi tablo vahim!
Devletin maaşla çalıştırdığı öğretmenler “okullarda molotof yapmayı” öğretmekle yetinmeyip, terör örgütünün “askerlik şubesi elemanı” gibi çalışıyor, öldürülen PKK’lıların cenazelerini ‘şehit’ diyerek kutsayan imamlar PKK’ya eleman devşiriyor!
Yazının başında ifade ettiğim gibi güvenlik güçlerimiz terörle mücadele konusunda üzerine düşeni eksiksiz yerine getiriyor, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere devletin zirvesi bu konuda net ve kararlı!
Şimdi görev sırası bu terörsevici öğretmen, imam ve doktorlara çare bulması gereken ilgi bakanlıklarda
...

Akşam
14 Haziran 2016 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;