SİYASET

Murat Kelkitlioğlu : Bahoz, Yüksekdağ’ı şoke etti!

Tarih
13 Temmuz 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Murat Kelkitlioğlu

Bahoz Erdal kod adlı teröristbaşı Fehman Hüseyin’in öldürülmesi sadece PKK’lılarda değil, HDP ve MLKP’li teröristlerde de eminim şok etkisi yarattı. Neden mi? Bahoz Erdal son 1 yıldır Kobani’de kalıyordu. TSK’nın düzenlediği hava saldırılarından kaçmıştı. Kobani’de kurulan kampta MLKP’li teröristleri eğitiyordu. Sonra da eğittiği o teröristleri Türkiye’ye eyleme gönderiyordu.

Bu teröristbaşının öldürülme haberi, sanırım en çok da HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ı derinden üzmüştür. Çünkü ESP döneminde birlikte eylemler planladıkları arkadaşları, 1 yıldır Kobani’de eğitimdeydi. Bahoz Erdal onlara kol kanat germişti. STAR Medya Binası’na bomba atan ve daha kanlı eylemler peşinde koşan Yeliz Erbay ve Şirin Öter, Gaziosmanpaşa’da düzenlenen operasyonda öldürülmüştü. Yeliz Erbay ve Yüksekdağ kankalardı. ESP’de beraber yöneticilik yaptılar. Erbay da Bahoz Erdal’ın öğrencisiydi.
Bahoz Erdal ve Figen Yüksekdağ belli ki yakın işbirliği içerisindeydi. Son olarak 15 Haziran’da yine Kobani’den gelen bir teröriste polis operasyon yaptı. Teröristin Yüksekdağ’ın evinde saklandığı bilgisi vardı. Yapılan baskında Fadim Ç. isimli örgüt militanının o evde saklandığı, operasyondan önce
kaçtığı belirlendi.

Akşam
13 Temmuz 2016 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;