DÜNYA

Murat Kelkitlioğlu : Afrika’da Fransız-FETÖ oyunu!

Tarih
06 Mart 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Murat Kelkitlioğlu
 Cumhurbaşkanı’nın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali ziyaretlerine katılma ve orada yaşanan gelişmeleri gözlemle fırsatı bulduk.

Türkiye’nin Afrika açılımının ne kadar isabetli olduğuna, yıllarca sömürüyle yoksul bırakılan o toprakların kendilerine samimiyetle uzanan dost eline ne kadar ihtiyaç duyduğuna doğrudan tanıklık ettik.

Ziyaretin, ilişkilerin geliştirilmesi yanındaki en önemli gündem maddesi hiç kuşkusuz FETÖ’yle mücadeleydi.

Eğitim bahanesiyle kıtaya sızan ihanet şebekesi sadece buralarda değil, Afrika’nın çok önemli ülkelerinde oldukça etkin durumda. FETÖ okullarından mezun olan isimler, bürokrasinin önemli kademelerine gelmiş, karar mekanizmalarına yerleşmişler... Bu yüzden mücadele zor ama kararlılıkla yürüyor!

Özellikle Maarif Vakfı’nın büyük işlere imza attığını gördük! Gittiğimiz her ülkede aktif olarak görev yapan vakıf çalışanları, bir yandan ülkelerin eğitim ihtiyacını karşılamaya çalışırken bir yandan da FETÖ’nün gerçek yüzünü muhataplarına ifşa etmekle uğraşıyor.

Örneğin Senegal’de bulunan 20 FETÖ okulundan 3’ü Maarif Vakfı’nın denetimine geçmiş, diğerlerinin mülkleri örgüte ait olduğu için prosedür hâlâ devam ediyormuş...

Ayrıca FETÖ’cülerin bu ülkelerdeki Fransız etkisini (Buralar eski Fransız sömürgeleri) kullandığını da öğrendik! Fransız basınına akıtılan paralarla, kamuoyu FETÖ lehine yönlendiriliyormuş.

Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün en etkin olduğu ülkenin Güney Afrika olduğunun bilgisini de bizimle paylaştı. Önümüzdeki dönemde oraya yönelik özel bir çalışma yapılması planlanıyor. Eski Cumhurbaşkanı Zuma döneminde olumlu bir sonuç alınamadığını ifade eden Cumhurbaşkanı, bundan sonraki ilk Afrika gezisinin FETÖ’yle mücadele gündemiyle Güney Afrika olacağına dikkat çekti.

Akşam
6 Mart 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;