GÜNCEL

Muhsin Kızılkaya : ‘Öcalan bunları yakalasa!’

Tarih
01 Mart 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Muhsin Kızılkaya

“Cemaat, KCK’yi vuran Özel Harp Dairesi’nin vurucu gücüdür.” (11 Ocak 2014)

***

“7 Şubat’ta devleti tamamen ele geçirmek istiyorlardı. Yargıyı, polisi, spor kulüplerini ele geçirmişlerdi. Peki neden böyle oldu? Çünkü MİT beş yıldır bizimle süreci götüren ekipti. Bunlar amacına ulaşsaydı, Hoca da Humeyni gibi Ankara’ya inseydi, İran’daki gibi bütün muhalefeti bitiren koyu bir faşizm gelecekti.” (9 Mart 2014)

***

“Cemaatin ilk operasyonu 12 Eylül’e dayanır. 12 Eylül’ün ülkücüleri de cemaat oluyor aslında. O dönemde Zaman, STV gibi kurumları açıyorlar.” (9 Mart 2014)

***

“İran şu anda Kandil ve PYD ile ilişki içinde. Bizim de Türkiye ile başlayan sürecimizi sabote ediyorlar. Paralel devlet yapılanması da devrede, çok güçlüler, AKP içinde de etkililer.” (14 Ekim 2013)

***

“(Çözüm süreci bozularsa) İran ve İsrail, PKK’yı silahlandırır. Hatta paralel devlet bile yapar.” (17 Ağustos 2013)

***

“Cemaat korkunç çalışıyor. Gazetecileri, yazarları var. Taraf ve Zaman gazetelerini takip edin, korkunç çalışıyorlar. Bunlarla kolay değil ama teslim olmayacağız.” (14 Ekim 2013)

***

“KCK operasyonlarını paralel devlet yaptı, MİT yapmadı. Adamlar güçlü. 7 Şubat’ta Başbakan’ı da içeri almak istediler.” (14 Ekim 2013)

***

“Ben paralel devletin savaşını önlemek istiyorum. Vekâlet savaşını bize dayatıyorlar. Irak’taki de, Suriye’deki de vekâlet savaşıdır.” (14 Ekim 2013)

***

“Bugünkü asıl kavganın sebebi Cemaat’in MİT’in Kürdistan’daki ofislerini istemesidir. Ben çok önce de söylemiştim, devlet yetkilileri inanmamıştı. Şimdi onlar da doğruluyor. İki müsteşarı da götüreceklerdi. Arkalarında NATO ve ABD vardı. MİT kelleyi vermedi, direndi. Aferin dedim, bunlara karşı bir tek siz direndiniz. Emekli Genelkurmay başkanlarını bile götürdüler.” (17 Aralık 2013)

***

“Roboski, Paris katliamı, 6-7 Eylül ve benzeri, bunların hepsi MİT’e yıkılmak isteniyor. Bunların hepsini Cemaat yapıyor.” (4 Şubat 2015)

***

“Roboski, Hakkâri’de 13 köylünün katledilmesi, KCK operasyonları ve buna benzer yüzlercesi hep böyleydi. Bunu yapanlar şimdi teşhir oldu, ortaya çıktı. Bunların arkasında paralel yapı, Cemaat çıktı.” (4 Şubat 2015)

***

“7 Şubat, 17-25 Aralık sadece bir darbe değildir. Küresel bir operasyondur.” (9 Şubat 2015)

***

Bu sözlerin tümü Abdullah Öcalan’a aittir ve hepsini yakın bir zamanda Avrupa’da kitap olarak basılan, HDP’lilerin Öcalan’la yaptıkları görüşmelerden derledikleri “İmralı Notları” kitabından aldım.

HDP’lilerin, “önderlik” dedikleri, “görüşme notlarında” sözü alan herkesin “Başkanım” diye hitap ettiği Abdullah Öcalan bütün bunları yakın bir zamanda söyledi; HDP heyeti de not aldı, notları yurtdışına çıkardı, orada geçen ay kitaplaştırıldı ve her yere dağıldı. Üstelik Öcalan, bu “notların” kitap olarak basılmamasını, ancak bir “iç eğitim notu” olarak bütün örgüte dağıtılmasını istemişti. Yani bu sözlerden örgütünün bütün birimleri haberdardı.

Buna rağmen 2015 Haziran ve Kasım seçimlerinde, Öcalan’ın deyimiyle “Cemaat” veya başka bir deyişle “paralel yapı” bütün gücüyle HDP için çalıştı. Bütün medyalarını HDP’nin hizmetine sundu.

HDP’liler de bu “desteği” memnuniyetle karşıladı. Öcalan’ın “çok tehlikeli” bulduğu “paralelcilerin” gazete ve televizyonlarını “gönül rahatlığı” içinde kullandılar.

Bu “kullanım” şu anda da sürüyor. (Ha, bu arada kim kimi kullanıyor, o da ayrı bir tartışma konusu...)

Anlayacağınız, “önderliğin” bütün bu “belirlemelerine” rağmen HDP’liler, “paralelcilerle” omuz omuza vermiş, “bildirici” aydınlar ve bazı ulusalcıları da yanlarına alıp “AKP faşizmine” karşı ölümüne direniyorlar.

Galiba bu yüzden Yalçın Akdoğan HDP’liler için, “Öcalan bunları yakalasa sopayla kovalar” demişti.

Habertürk
1 Mart 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;