SİYASET

Melih Altınok : Teröristler korksun sen niye hopluyorsun?

Tarih
16 Aralık 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok
7 Haziran 2015 seçimlerinden bu yana yüzlerce vatandaşımızı şehit verdik.

Ama sorumlular yalnızca FETÖ, PKK, IŞİD ya da DHKP-C maskesi takmış tetikçiler değil.
Müttefiki Türkiye'de darbeye kalkışıp 250 can alan FETÖ'ye kucak açan ABD, geçen gün de PKKPYD'ye iki helikopter dolusu silah indirdi.
ABD Beşiktaş saldırısından iki gün sonra PKK'ya can suyu verir de Avrupa boş durur mu? Avrupa Parlamentosu'nun solcu ve yeşil vekilleri de geçtiğimiz gün düzenledikleri konferansta PKK'nın terör listesinden çıkartılması kararı aldılar. Tıpkı fiilen terörist görmedikleri diğer sol çetelere yaptıkları gibi...
Evet, bu terör değil artık. Kurtuluş savaşımızda başımıza nasıl çöreklendilerse, yüz yıl sonra yine topyekûn saldırı altındayız.
Lafı dolandırmaya gerek yok. Bunu anlamayan, kabul edemeyen "saf" değilse kötü niyetlidir ya da terörist.
Hangi şıkkın doğru olduğuna karar vermek için Türkiye Cumhurbaşkanı'nın "teröre karşı milli seferberlik ilan ediyorum" çıkışından sonra verilen tepkilere bakmanız yeterli.
"Kimse böyle bir çağrıya karşı çıkarak kendisini böyle deşifre etmez, açıktan bu kadar saçmalayamaz" demeyin.
Örneğin, Başbakan'la görüşmesinin ardından "terörle mücadelede hükümete her türlü desteği vereceğiz" diyen Kılıçdaroğlu'nun yöneticileri şiddetle karşı olduklarını açıkladılar teröre karşı bir milli seferberliğe.
Sonunda "Türk" sıfatı olan haber kanalları da, Cumhurbaşkanı'nın terörle etkin ve kararlı mücadele çıkışını iştir işitmez paniklediler. Anında yayınlar yıkılıp bir uzmanına bağlandılar ve "hukuken mümkün mü ama" sorularıyla "gazetecilik" yaptılar.
Dün de biri güya ulusalcı, gazetesindeki köşesinde, sanki terör örgütlerine finansman sağlıyormuş gibi, "teröre karşı seferberlik ilan edildi evimize arabamıza el koyacaklar" diye sayıklıyordu.
Biz seçmenleri, okuyucuları, izleyicileri olarak kendilerinden utanıyoruz.
Teröristlerin, kaygılarını paylaşıp dile getiren bu arzuhalcilerine karşı ne hissettiğini tahmin etmekse hiç zor değil.

***

CHP teröre karşı seferberliği AYM'ye taşıyacak mı?
Dün, Fransa Cumhurbaşkanı, İngiltere Başbakanı ya da ABD Başkanı ülkelerindeki terör saldırılarının ardından teröre karşı ulusal savaş ilan edince bu tavrı Türkiye'ye örnek gösterenler şimdi "biz yapmayalım" diyorlar.
İtirazlarının iki gerekçesi varmış.
İlki, terör örgütlerine karşı seferberlik ilan edilemez, savaş açılmazmış.
Eğer böyle yapılırsa terör örgütleri kendilerini bir şey sanıp havaya girerlermiş.
İlginç doğrusu. Demek ki, 9/11'de terör saldırısına uğrayan ABD, bırakın seferberliği Afganistan'ı ve Irak'ı işgal ederek, açık savaşa soyunarak meğer El Kaide'ye moral veriyormuş.
İkincisi, Cumhurbaşkanı'nın seferberlik çağrısı, anayasada bu hali gerektiren durumlara uymuyormuş.
Evet, bu daha da ilginç. O halde Cumhurbaşkanı, hukuki değil moral bir karşılığı olan teröre karşı seferberlik çağrısını geri çeksin. CHP'nin dediği gibi ülke açıktan işgal edilince, yani durum anayasanın ilgili maddesine uyunca yeniden yapsın.
Yoksa nemelazım, CHP terörle mücadele kararını Anayasa Mahkemesi'ne taşıyabilir.
Yaparlar mı?
Arkadaşların bu olasılık üzerine de çalıştığına adım gibi eminim.
Çünkü adeta yemin etmişler, yurtsever CHP tabanını delirtmeye, partiyi belli bir bantta tutmaya, Türkiye'ye muhalefet etmeye...

***

Bu da CHP'nin seferberliği
Şimdi genel başkanlarını ve mevcut CHP yönetimini eleştirdim, teröre karşı tavırlarını sorguladım ya, Genel Merkez'in paralı trolleri ekşi çöplüklerde falan adıma birkaç sayfa küfür ve hakaret entrisi döşenirler.
E, herkesin önceliği farklı tabii.

Sabah
16 Aralık 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;