SİYASET

Melih Altınok : Kim bu Green Card’lı TSK subayları

Tarih
02 Eylül 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok

Çekilişle "şanslılara" vatandaşlığın verildiği, askerlik yapana ise üstüne para ödendiği bir "ütopya"dır ABD. Bu yüzden hakların değil, sorumlulukların ağır bastığı ülkelerin birazcık okumuş vatandaşları kapağı ABD'ye atmak için can atarlar.
Allah'ın günü vatandaş olmak için ABD'nin düzenlediği "Green Card" (vatandaşlık kartı) çekilişlerine kayıt yaptırırlar. Tabii Big Brother herkesi mutlu etmez. Mevzu şartları yerine getirmeniz, eğitim seviyesiniz, diliniz şuyunuz buyunuz değildir. Sadece "çok ama çok şanslı bazı kişilere" vurur piyango.
Örneğin 9/11 şokuyla ülkede Müslüm avına çıkılmışken, Türkiye'den "dinci" yaftası yediği için kaçan emekli vaiz Fetullah Gülen'e Green Card verir Washington.Hatta o emekli vaizin ayağının tozuyla getirdiği yabancı bir ülkenin ordusunda görev yapan kurmay subaylara bile!
Evet, doğru duydunuz. ABD, Gülen'in Pensilvanya'ya kaçtığı günden itibaren TSK'nın pek çok kurmay subayına vatandaşlık verdi. Üstelikte lotarisiz, çekilişsiz, kurasız!
Düşünebiliyor musunuz, daha düne kadar "ecnebiyle" evlenmek ordudan atılma gerekçesiyken, bizzat "kendisi yabancı ülke vatandaşı da olan kurmaylar" sızdırıldı ordumuza.
Bunlardan birini bizzat ben biliyorum. Devlet de, TSK da ulusal güvenliğimizi doğrudan tehdit eden bu kişileri isterse bulur.
Eğitim vb. nedenler istisna olmak üzere, Gülen ABD'ye gittikten sonra sık sık aile boyu ABD seyahatlerine çıkan, aylık geliri "belli" kurmay kadro dikkatle incelenmeli.

***


94'lüler merhamet etmez!
Mayısta Cumhurbaşkanı'nın Afrika seyahati dönüşü uçaktaki yayın yönetmenlerine "Darbe yapacağız diyorum inanmıyorsunuz.Ama merak etmeyin size bir şey yapmayacağız. Fakat o Melih'i bizzat ben alacağım, onun..." diye güya şakan yapan Albay Ali'yi hatırlıyorsunuz değil mi?Yazmıştım da, Cumhurbaşkanımızın dibine kadar sokulan o hain Başyaver...
Geçenlerde eski asker bir arkadaşım, Genelkurmay Başkanı'na da kasteden bu "albay yaverler cuntasının" meşhur 94 mezunlarından olduğunu söyledi.
"Meşhurlukları nereden" diye sordum.
"Harp okulunda kendilerine slogan bile bulmuş, megaloman bir devredir" dedi.
Sloganları da "94'lüler merhamet etmez"miş!
Bak bak bak...
Kaderin cilvesi işte, ta o yıllardan beri, kurmaylık yeminine "Türk halkına merhamet etmemeyi" de ekleyenleri, bugün hukuk önünde merhametle biz yargılıyoruz.

***


Kemal Bey'i sıkıştıran CHP imamları mı, yoksa...
Kemal Kılıçdaroğlu uzun bir aradan sonra dün yine "kaçak saray" diye mırıldanıyordu.
Aynen öyle, darbe gecesi Meclisimizi vuran darbeci pilotların telsizde, Cumhuriyetimizi temsil eden makamdan, Külliye'den bahsettikleri gibi...
15 Temmuz sonrası Külliye'ye giden Kemal Bey'e ara sıra oluyor böyle haller.
Bilemiyorum, belki günlerdir Sözcü'de ve bazı ulusalcı yayınlarda sözü edilen "CHP'deki FETÖ'cü imamlar" itekliyordur onu birlik beraberlik minderinin dışına.
Sebep ne olursa olsun, bu yol yol değil. Zira bu seçmen, ilk kez yakalanan beraberlik ruhunu sabote edeni sandıkta asla affetmez.
Bu arada imam mıdır bilmem ama Kemal Bey, Aydın Doğan kontenjanından CHP'ye atanan o hanımefendiye de çok dikkat etmeli. Zira plana göre ilk "kongrede" yerine gelecek bu müstakbel şahsiyetin siyaseti geren açıklamalarının hedefi Erdoğan değil bizzat kendisi!

***


Aydın Doğan Ciner'i geçiyor!
Medya'da rekor, FETÖ soruşturmasına eski yeni pek çok çalışanı dahil edilen Turgay Ciner'de. Ama dengeler değişiyor. Hürriyet'ten CHP'ye atanan Enis Berberoğlu'nun da dün FETÖ'ye yardımdan soruşturulmaya başlamasıyla Ciner, Aydın Bey'in soluğunu ensesinde hissetmeye başlamıştır.

Sabah
2 Eylül 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;