GÜNCEL

Melih Altınok : Çok eğleneceğiz

Tarih
02 Mart 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok
 2019 seçimleri için ittifak senaryoları netleşiyor.

AK Parti ve MHP işbirliği kesin. BBP'nin de ittifaka dahil edilmesine MHP karşı çıkıyor. Ancak ben sorunun aşılacağını düşünüyorum.
Zira hem MHP hem de BBP için bu ittifak hayati. Ayrıca, liderler zaman zaman hatırlasa da bu partilerin tabanları, 15 Temmuz'dan sonra, eskinin ideolojik tartışmalarını tamamen unuttu.
Yani sekter davranacak tarafın bu tavrını izah etmesi hiç de kolay olmayacak.
Dolayısıyla taraflar birer adım geri çekilmekte tereddüt etmeyeceklerdir.
BBP Lideri Mustafa Destici'nin MHP'nin itirazlarına yönelik dünkü açıklaması da tartışmayı derinleştirmeye değil ikna etmeye yönelikti:
"Öncelikle bu süreç bir seçim işbirliğidir. Bir iltihak, ittihat ya da ilhak değildir. Bir ittifak projesi içinde yer alan partilerin asgari müştereklerinden ötürü bir araya gelebilirler hatta ortak bir gelecek tasavvuruna bile sahip olabilirler... Bir ittifak projesine dâhil olan partiler bu ittifakın sadece avantajlarına değil risklerine de ortaktır."

***

CHP de, Saadet Partisi ve Meral Akşener'in İyi Parti'siyle ittifaka sıcak bakıyor.
HDP ismi ise, ulusalcı tabanı ve göz kırpılan partileri ürkütmemek için henüz telaffuz edilmiyor.
Ama hepimiz biliyoruz ki, bu bloğun Ak Parti'nin başını çektiği ittifakın karşısına ciddi bir alternatif olarak çıkması için HDP olmazsa olmaz.
7 Haziran seçimlerini hatırlayın... CHP ismini koymasa da, o dönem HDP'nin Meclis'e girmesi için fiili desteğini esirgememişti. Kimi CHP'li vekillerin, bizzat parti içinden "HDP için çalışmakla" suçlanması hâlâ hafızalarımızda.
Muhtemelen bu süreçte de CHPHDP ilişkisi farklı olmayacak.
Ancak merak etmeyin, bu senaryolar 2019 yaklaştıkça renklenecek.
CHP'li Dursun Çiçek'in dün Abdullah Gül'le ilgili yaptığı açıklamalar bunun işaret fişeği gibiydi.

***

Duymuşsunuzdur, İstanbul Milletvekili Çiçek ittifak yapmaya hazırlandıkları Saadet Partisi'ne Cumhurbaşkanı adayı olarak Gül'ü öneriyor.
Hatta Gül'ün aday olabilmesi için mecliste kendisine CHP olarak destek verebileceklerini de söylüyor...
Kafası karışanlar için netleştirelim. Evet, Dursun Bey, 2007'de Cumhurbaşkanıadayı olamaması için partisinin Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğu kişiden bahsediyor...
Gül, şu saate kadar konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Muhtemelen 28 Şubat konulu twitleriyle meşgul. Ve yine muhtemelen işi bitince de bir süre daha duymazlıktan gelecek ya da yine ortadan bir açıklama yapacak... Göreceğiz.
Bu arada "kim daha çok vekil verirse onunla ittifak yaparız" diyerek işi özetleyen Önder Aksakal'ın DSP'sinin hangi cephede karar kılacağını da merak etmiyor değiliz.
Çünkü gülmek seçmenin de hakkı.

Sabah
2 Mart 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • x

    17 Nisan 2018 13:29
    0 0
    Melik Beyde de ne mide varmış, dün yalakalık yaptığı Gül'e bugün diken olmaktan zevk alıyor. Ah şu Kaselisler...
  • Asım

    04 Mart 2018 01:09
    5 0
    A. Gül ne mide varmış, ne hırslı bir adammış. Dursun Çiçek bana iltifat etse kahrolurum ne kadar şerefsiz bir adammışım diye
  • Salih Göllü

    03 Mart 2018 04:20
    6 0
    Görevimiz Tatil filmi sık sık çıkıyor video öncesi ve sonrasında fakat bu film bildiğiniz yENİ BİR gEZİ kALKIŞMASI ÇAĞRILARI İÇERİYOR.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;