SİYASET

Melih Altınok : Cemaat Halk Partisi’ne doğru...

Tarih
09 Nisan 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok

Operasyon Cemaat'in Dengir Mir Mehmet Fırat'la ilgili düzmece belgeleri CHP'nin o dönem cilalanan Genel Başkan Yardımcısı'na vermesiyle başladı. Hatırlayın adı sanı bile duyulmamış Kılıçdaroğlu o günlerde Uğur Dündar'ın ana haberinden, Hürriyet'in manşetinden inmiyordu.
Artık, Cemaat'e sert tutumu nedeniyle kaset komplosuna kurban gidecek olan Deniz Baykal'ın yerine geçecek isim hazırdı. CHP Kurultayı'ndan birkaç gün önce başlatılan sızdırma operasyonu tutunca da Kılıçdaroğlu, daha önce "Asla ihanet etmem, aday olmam" dediği Baykal'ın koltuğuna oturuverdi.
Kılıçdaroğlu bu Cemaat'e "hoş gelişinin" ardından diyeti de ödeyecekti elbette. Hangi birini sayalım. Cemaat'in,
Türkiye Cumhuriyeti'nin en mahrem toplantılarından kaydettiği yasadışı tapelerini Meclis'te dinleten bizzat o değil miydi? Peki ya, partiden ulusalcıları tasfiye edip, yerine Cemaat trollerini, PKK'ya, PYD'ye kendisi gibi "halkları için savaşan oluşumlar" diyenleri getiren kimdi? Devamını, daha fazlasını söyleyip CHP'den istifa eden vekil ve yöneticilerinden dinleyin.

90 yıllık parti sahipsiz mi?
Evet, CHP'de sırf 'Ak Parti, Erdoğan gitsin' diye gidişata sessiz kalanlar olduğu açık. Hatta bu yüzden Kılıçdaroğlu'nun Cemaat'in 17-25 Aralık'taki küfür kalıplarıyla bir kadın bakana saldırmasını bile savunmak zorunda kaldılar. Ne var ki ben CHP tabanının ekseriyetinin bu utanç yükünü daha fazla kaldırmayacağını düşünüyorum. Öyle ya, Baykal dönemine dek Gülen çetesiyle mücadelenin kalesi olmuş partinin tabanının, Türkiye'yi ABD patentli 'bir garip hilafet devletine' çevirmeye uğraşanlarla ne işi olur?


Çanlar Bahçeli için çalıyor
Cemaat'in kaset operasyonları sahnelenirken, siyaseten onaylamasam da demokrasi kaygısıyla "yerli" Baykal'ın ve CHP'nin yanında konumlanmıştım. Deniz Bey de dahil gerçek CHP'liler bunu çok iyi bilirler. Şimdi de aynı tehditle karşı karşıya olan
MHP ve Devlet Bahçeli için farklı davranmayacağım.
Anımsayalım. Baykal'a operasyon yapıldığında MHP de hedef alınmıştı. 12 MHP'li vekilin seks kasetleri birbiri ardına tam seçim öncesi patlatıldı.
Bahçeli o dönem "Cemaat" diyecek oldu ama "korkutuldu." Hatta ülke 7 Haziran sonrası yangın yerine çevrilmeye çalışılırken bile bu konforunu bozmadı Bahçeli. Ta ki bugüne değin!
Bahçeli halkın frekansını tam yakalamıştı ki, dün partiye kayyum atanmasına karar verildi! Bu kararı kimlerin "saygıyla karşılayacağını" iyi izleyin derim. Tabii ki haber ajanslara düşer düşmez MHP'li muhaliflerin piarına başlayan zamane Taraf'larını, Karşı'larını da...

Ameliyattan sonra mı uyandı!
Parti içindeki bazı muhalifler üzerinden MHP'nin ve genel olarak muhalefetin dizayn edildiğini anlayan Bahçeli açıkça Cemaat'in adını anmaya başladı. Hatta grubunda, Erdoğan'a Gülen çetesiyle mücadelesinde destek olacağının mesajını bile verdi.
Ağır ameliyatların insanı değiştirdiğini yakın çevremden biliyorum. Kim bilir belki de Devlet Bey geçirdiği operasyon sonrası yanına kimsenin girmediği nekahet günlerinde, bunun MHP'nin sorunundan öte bir Türkiye meselesi olduğuna da kanaat getirmiş olabilir.

Sabah
9 Nisan 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;