SİYASET

Mehmet BARLAS : TBMM’ye bu defa da içeriden saldırı geldi

Tarih
15 Ocak 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
Anayasa değişikliğinin TBMM'de görüşülmesi sırasında CHP'li bazı milletvekillerinin sergiledikleri yakışıksız ve saldırgan davranışlar, bu parti yöneticilerinin iktidar adayı olmak konusunda en ufak bir ümitleri olmadığını kanıtlıyor.


İçeriden saldırı
15 Temmuz'da hain askeri pilotlar tarafından bombalanan TBMM'nin bu defa da içeridekiler tarafından kürsüsünün işgal edilmesi, o çevredeki her şeyin tahrip edilmesi, mikrofonun kaybolması ve üstelik bütün bu ayıplı davranışların milletvekilleri tarafından yapılması, demokrasiyi kutsayan kitle tarafından sadece lanetlenir. Bu eylemleri yapanların halktan destek ve oy almak konusunda en ufak bir beklentileri olamaz.

Halka gitmek
TBMM'deki oylamalar sırasında ortaya çıkan sayılar, TBMM'deki saldırganlar ne yaparlarsa yapsınlar Anayasa değişikliğinin gerçekleşeceğini gösteriyor. Yani olağanüstü bir gelişme olmazsa ikinci tur görüşmeler sonrasında bu anayasa metni referanduma sunulacaktır.
Bu konuda olumsuz bir durumla karşılaşılması halinde erken seçime gidilmesi gerektiği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından söylenmişti. Dün de Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı duruma değindi ve erken seçim tartışmalarıyla ilgili olarak "Parlamento çalışamaz
 hale getirilirse düşünülmeyecek şeyler değil" dedi.

Kasetli adam
Kısacası TBMM'yi kısır hesaplarına konu edip bir kavga meydanı haline dönüştürmeyi siyaset etmek sananlar, durup düşünmelidirler. Bu yol çıkar yol değildir. Bu milletvekillerinin üye oldukları partinin geçmişinde "Tek Adam
 Rejimi"nin bulunduğunu söyleyerek, Anayasa değişikliğini savunanlar ise, o dönemin çok geride kaldığını ve artık bu partinin hâkim kimliğinin "Kasetli Adam" olduğunu hatırlamalıdırlar.

Sabah
15 Ocak 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;