SİYASET

Mehmet Barlas : “Racon kesmek” mi yoksa “metal yorgunluğu” mu daha önemli?

Tarih
26 Ağustos 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarında değindiği konular ve seslendirdiği kavramlar, biz köşe yazarlarının ağzına sakız oluyor. Buna en son örnek "Racon kesmek" kavramının bir uyarı şeklinde seslendirilmesi üzerine medyada kopan fırtına değil mi? O konuşmanın yapıldığı günden beri birbirleri ile zaten kan davalı olan köşe yazarları rakipleri hakkında "Cumhurbaşkanı seni uyardı, artıkonun adına racon kesme" içerikli yazılar yazarak mesleklerini icra ediyorlar.


Metal yorgunluğu
Oysa Cumhurbaşkanı'nın bir konuşmasında seslendirdiği ve siyaseti derinine etkileyecek olan "Metal yorgunluğu" kavramı, "Racon kesmek"ten kat kat daha önemliydi. AK Parti kadrolarının 15 yıllık iktidar sonunda metal yorgunluğuna yakalanmış olabileceğini ifade eden ve yenilenme gereğini vurgulayan bu konuşmaya, köşe yazarları racon kesmeye gösterdikleri ilgiyi esirgediler.

Genel yorgunluk 
Gerçekten de sade siyasette değil toplumun her kesiminde hissedilen"Yorgunluk", önümüzdeki dönemi derinine etkileyecek çaptadır. 2000'li yılların başından bugüne kadar iç ve dış kaynaklı krizlerle hemen her gün yaşanılanlar, sade AK Parti kadrolarını değil hepimizi yormadı mı? Mesela 15 Temmuz 2016'daki darbe teşebbüsünü atlatmış olsak da, bu olaya ilişkin olarak sürdürülen FETÖ soruşturmaları ve arkasından patlayan Almanya ile ilişkilerdeki kriz bile, büyük toplumsal yorgunlukların kaynakları değil midir?

Halkın beklentisi 
2019 seçimlerinde yorgun kitlelerin topluma huzur verecek adaylara ve partileredestek vereceklerini görmemek imkânsız gibidir. Bir başka deyişle bugün toplumun en fazla ihtiyaç duyduğu şey sakin, gerginlikten uzak ve huzurun ağırlıklı olduğu bir ortamdır. Siyasetçilerin konuşmalarında hem ülkenin çıkarlarını korumaları, hem de toplumdaki yorgunluğunu dikkate alarak kavgacı olmayan üslubu seçmeleri beğeni toplayacaktır.

Hatırlatma
Medyadaki racon kesme alışkanlıklarının bir anda sona ermesi mümkün değildir. Ama siyasi bilinç ve sağlıklı gözlemcilik, siyasetçilerin üsluplarını yumuşatmalarını kısa sürede sağlayabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında seslendirdiği "Metal yorgunluğu" kavramı bana toplumdaki topyekûn yorgunluğu hatırlattı...

Sabah
26 Ağustos 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Bence

    27 Ağustos 2017 12:20
    0 0
    Metal yorgunluğu değil o doydular rehavet yaptı
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;