DÜNYA

Mehmet BARLAS : Meğer AB üyeliğine çok uzaktaymışız

Tarih
22 Mart 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
Son zamanlarda duyduğum en çarpıcı sözü Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel söylemiş... Alman "Der Spiegel" dergisine konuşan Gabriel, "Türkiye bugün Avrupa Birliği'ne üyeliğe hiç olmadığı kadar uzak" demiş.

Bu keskin görüşlü Alman politikacının kimsenin farkında olmadığı bir gerçeği bu kadar açık biçimde seslendirebilmesi, tüm politikacılara örnek olmalıdır. Gabriel'in bu sözleri, Türkiye'nin bugün yarın Avrupa Birliği'ne girmek üzere olduğunu zannedenleri üzecektir ama zaman zaman böyle hiç beklenmeyen acı gerçeklerle karşılaşmaya da hazır olmak gerekiyor.

Gabriel'ler bitmez
Bu Gabriel bakarsınız yarın bir gün "AB dağılmaya hiç olmadığı kadar yakın" da der... Ya da "Trump'ın Amerika'sı Almanya'yı düşman ilan etmeye hiç olmadığı kadar yakın" da diyebilir.
Gabriel'in dedeleri de böyle uzak ve keskin görüşlü insanlardı. Onlar Hitler'in 1000 yıllık bir devlet kurduğuna inanırlardı. Onlara göre Germen ırkı dışındaki ırklardan olanlar 2'nci sınıf insanlığı temsil ederlerdi. Polonya'ya saldırıp 2'nci Dünya Savaşı'nı başlattıkları zaman, sonsuza kadar Avrupa'nın egemeni olduklarını da düşünmüştü Gabriel'in dedeleri.

Bu tür canlılar
Gabriel türü canlılar her dönemde böyle davranışlarla yaşama katkıda bulunurlar. Bu tür canlıların ne işe yaradıklarını daha iyi anlamak için ya Esop'a ya da La Fontaine'e dönersiniz...
Mesela bir zebra diğer hayvanları tanımak için bir çiftlikte dolaşıp, her hayvana "Sen ne işe yararsın" diye soruyormuş. Bu soruyu tavuğa yöneltince "Ben yumurta yaparım", ineğe yöneltince "Ben süt veririm", koyuna yöneltince "Ben yün üretirim" cevaplarını almış. Çiftliğin bir ucunda rastladığı boğaya da "Sen ne işe yararsın" diye sormuş zebra. Boğa bu soruyu duyunca burnundan dumanlar çıkartıp yeri eşelemeye başlamış ve zebraya"Pijamanı çıkartırsan ne işe yaradığımı görürsün" demiş.
Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'in "Türkiye AB üyeliğine hiç olmadığı kadar uzak" şeklindeki sözlerinin, canlılar âleminde yaratacağı şaşkınlık herhalde aylarca sürecektir.

Sabah
21 Mart 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;