SİYASET

Mehmet Barlas : Kaset komplosu nihayet bir iddianameye konu oldu

Tarih
30 Eylül 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
Tabii ki günün en önemli gelişmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Federasyonu Başkanı Putin arasında yapılan görüşme ve varılan uzlaşmalardır.

Ve tabii ki Kuzey Irak Kürt yönetimi tarafından yapılan "BağımsızlıkReferandumu"na gösterilen tepkilerin bundan sonra ulaşacağı nokta, hem Türkiye'yi hem de başta Irak olmak üzere tüm bölgeyi etkileyecektir.
Bu arada İstanbul'un yeni Belediye Başkanı'nın AK Partili Mevlüt Uysal olacağını da öğrenmiş bulunuyoruz.

Kaset skandalı 
Ancak bir de olup bitmiş ve artık bundan sonra hiçbir şeyi değiştirmeyecek gelişmeler var gündemimizde. Bunlardan biri de Deniz Baykal'ın CHP genel başkanlığının ve MHP'li milletvekillerinin siyasi hayatının sona ermesine sebep olan "Kasetler"e ilişkin soruşturmanın sonuçlanmasıdır.

CHP'nin başkanı değişti 
Gerçi Baykal kendisini hedef alan kaset komplosunu gerçekten kimin düzenlediğini araştırmak yerine, Pensilvanya'ya selam gönderen davranışlarda bulunmayı yeğ tuttu. Hatta bu davranışı bazıları tarafından "Acaba başka kasetlerin bulunmasından mı endişe ediyor" şeklindeki yorumlara bile neden oldu.
Öyle ya da böyle, olan olmuştur ve kasetler 
Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP genel başkanlığına taşımıştır. Zaman demek ki böyle bir şey... Bir dönemde Kurtuluş Savaşı zaferi kişiyi CHP genel başkanlığına taşırken bir başka dönemde de kasetler bu işi gerçekleştiriyor.

İddianame 
Kasetlere ilişkin soruşturma sonunda hazırlanan iddianameye gelince...
İddianamede "Şüphelilerce, 24 mağdur/ müştekiye yönelik 12 ayrı adrese ses ve görüntü alabilen cihazlar yerleştirildiği, teknik araçlarla izleme ve dinleme yapıldığı, elde edilen ses ve görüntülerin bir kısmının örgütamaçları doğrultusunda internette yayınlandığı" belirtildi.

Suçlamalar 
Ve bu iddianameye dayalı olarak aralarında Fetullah Gülen'in de bulunduğu 171 şüpheli hakkında, 'Silahlı Terör Örgütü Kurma ve Yönetme', 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma', 'Siyasi Hakların Kullanılmasını Engelleme', 'Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etme', 'Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek', 'Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Etmek', 'Kamu GörevlisininSahteciliği', 'Nitelikli Olarak Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme' suçlarındandava açıldı.
Keşke bir de "CHP'de zorla lider değiştirme" diye bir suçlama olabilseydi.

Sabah
30 Eylül 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;