DÜNYA

Mehmet Barlas : Irak ve Suriye asla bize model olamazlar

Tarih
17 Aralık 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
Sırtlarında binlerce yılın yükünü ve kültürünü taşıyan bu coğrafyanın iki kenti şimdi birer savaş ve kırım alanı... Irak'ın Musul'u ve Suriye'nin Halep'i, şu anda insanlık trajedilerine sahne olmaktalar.

Âşıkların yoluna düştüğü Bağdat da, hemen her gün bombalarla sarsılmakta.
Bazılarının "1'inci Dünya Savaşı Ortadoğu'da devam ediyor" şeklinde değerlendirdiği bu felaketli durumun Türkiye'ye yansımaları da trajik boyutlarda...
Terörizmin aldığı canlar bir yanda, Suriyeli ve Iraklı sığınmacıların milyonlara ulaşan sayıları öte yanda, Türkiye'yi sıkıştırmaktalar.

Birleşmiş Milletler yok
Bu tabloda Birleşmiş Milletler benzeri kuruluşların bölge insanlarına hiçbir olumlu katkısı yok. 1990'larda Sırpların Bosna'da sahnelediği soykırıma nasıl uluslararası camia seyirci kaldıysa, Suriye ve Irak'taki trajediler öyle izleniyor. Daha da kötüsü Ortadoğu'yu paylaşmayı alışkanlık haline getiren güçler, kırımları gerçekleştirenleri silahlarla ve bombalarla besliyor.

İkinci Kurtuluş Savaşı
Bir anlamda Türk'ün yeniden ateşle imtihanı yaşanmakta... Ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemi ile "İkinci Kurtuluş Savaşı"ndayız.
Bu savaşı kaybetmemiz gibi bir ihtimal yok. Ankara'nın, İstanbul'un Halep'e, Musul'a benzemeleri gibi bir ihtimali düşünmemiz bile mümkün değil. Ama 15 Temmuz gecesi dış güçlerin kuklaları olan hainlerin, bu ihtimali gerçekleştirmeye çalıştıklarını da gördük. CIA'nın ve FETÖ'nün askerleri, o gece Türk kentlerini kana ve ateşe boğdular. Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlılığı ve halkın hem vatana hem demokrasiye sahip çıkması olmasaydı, şu anda Suriye'deki veya Irak'taki gibi bir iç savaş yaşıyor olacaktık.
Yaşadığımız bu günleri bilinçle değerlendirmeliyiz...
Bu bilincin İttihatçı darbelerle yok edildiği Osmanlı'nın son günleri, kulaklarımıza küpe olmalıdır. İhanetle siyasetin birbirine karıştırılmasına asla izin vermeyelim.

Sabah
17 Aralık 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;