GÜNCEL

Mehmet Barlas : Esad’a da Gülen’e de bu dünyada rahat yok artık

Tarih
13 Nisan 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas

Birbirlerinden çok uzak coğrafyalarda yaşayan ve aralarında hiç ilişki olmayan iki insanın korku içinde ne yapacaklarını bilememeleri, akla seza değil midir? Bu iki insandan biri Şam'da yaşayan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, diğeri ise Pensilvanya'da yaşayan FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'dir.

Esad kaçmış 
Dünkü haberlere ve İsrail medyasının iddiasına göre, ABD bombardımanındankorkan Esad, Rus korumalarını yanına alarak Şam'daki başkanlık sarayından kaçmış. "SkyNews"in İsrail medyasına dayandırdığı iddiaya göre, Beşar Esad, Şam'daki başkanlık sarayından Rus askeri konvoyuyla ayrılmış.

Feto panik odasında 
İkinci kişinin yaşadıklarını aktaran haberin kaynağı ise Finlandiya devlettelevizyonu YLE'ydi. Buna göre Pensilvanya'daki malikânede 2 gün kalan YLE'nin haber ekibi çok çarpıcı saptamalarda bulunmuş... Bunların en çarpıcı olanına göreFETÖ'nün elebaşı operasyon korkusuyla her zaman oturduğu malikânedekikonutundan kampus içinde oluşturulan panik odalı bir eve taşınmış...

Fırsatı kaçırdılar 
Ülkelerini huzursuzluğa, kana ve dehşete bulamalarının bedelini böyle ödüyor bu ikili... Eğer Esad zamanında seçim yapılmasına razı olsaydı ve sonucu kabul etseydi, şimdi huzur ve güvenlik içinde isterse ülkesinde isterse de dünyanınherhangi bir kentinde yaşardı. Fetullah Gülen de gerçekten yandaşlarını hayır işlerine yönlendirseydi ve Türkiye'nin varlığına kastetmeseydi, saygın bir din adamı olarak kendi ülkesinde huzur içinde yaşayabilirdi.

Savaş mı geliyor?
Suriye'de yarın ne olacağını kimse bilmiyor. Tabii ki en dramatik ihtimal, ABD ile Rusya'nın karşı karşıya gelmeleridir. İngiliz Daily Telegraph gazetesi, isimlerini de verdiği Rus milletvekillerinin ABD'nin Suriye'ye muhtemel bir saldırısında Rusya'nın harekete geçmesini istediklerini yazıyor. Habere göre, ayrıca Rusya askeri tatbikat yaptı ve tatbikatta alçaktan uçan uzun menzilli füzeler yok edildi.

Hâlâ ziyaretçisi varmış 
Pensilvanya'da olanlara gelince... 15 Temmuz sonrası kaçan örgüt üyeleri için ek binalar yapılmış. Evlerin yapım masrafını da FETÖ'cü işadamları karşılamış. Çiftlikte daimi 30 kişi kalıyormuş. YLE ekibi ek binalardan birinde Türkiye'de çok tanınmış bir işadamını görmüş. İşadamı "Türkiye hükümeti burada olduğumubilmiyor beni sakın yayınlamayın" diye adeta yalvarmış.

Sabah
13 Nisan 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;