SİYASET

Mehmet Barlas : Cumhurbaşkanı seçimi ilk turda sonuçlanmalıdır

Tarih
20 Haziran 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
Kaygan bir siyasi zeminde 24 Haziran'a doğru son sürat gidiyoruz. Aklı başında olan ve ideolojik saplantıları ile önyargılarını bir kenara koyabilen herkes, 24 Haziran sonrasında istikrarın ve huzurun egemen olmasını ümit ediyor.

Erdoğan en güçlü aday 
Lafı kıvırmanın ve kelime salatası yapmanın artık zamanı değil. Belli ki Cumhurbaşkanı Erdoğan en güçlü rakibinden bile iki kat fazla seçmen desteğine sahip. Bu gerçeğin ışığında Erdoğan'ın birinci turda yarışı kazanıp yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi aklın gereği ve ülkenin çıkarıdoğrultusundadır.

Kararsız ortam 
Seçime uzanan ortamdaki kararsızlık, ekonomiyi kuşak altından yani dolar kurundan zaten vurmuştur. Petrol fiyatlarındaki hareketler cari açığı artırmakta, Amerikan Merkez Bankası'nın aldığı zecri kararlar ise doların değerini artırmaktadır.

İlk turda iş bitmeli 
Bu kararsızlık ortamını ikinci turun tarihi olan 8 Temmuz'a kadar uzatmak, beraberinde yeni kararsızlıklar getirebilir. Yani Erdoğan'ın zaten seçileceği gerçeğini akılda tutmak ve onu 24 Haziran günü yüzde 50'den fazla oy sahibi kılarak yeniden Cumhurbaşkanı seçmek en doğrututumdur.

Bilinmeyenler 
Milletvekili seçimlerinin en bilinmeyeni HDP'nin alacağı oyların oranıdır. Gerçekten CHP sırf Erdoğan'ı ve AK Parti'yi zor durumda bırakmak için kentlerde HDP'ye oy verilmesini zorluyorsa, bu akılsızlık örneğidir. Teşvikiyeli, Cihangirli seçmenlerin CNN'de Demirtaş'ın saz çalmasını beğenip Kandil'e destek vermeleri benzeri gaflet, yeniden tekrarlanmamalıdır. Aynı şekilde Madımak'ı unutup Karamollaoğlu ile kader ortaklığı yapan CHP'nin taktikleri umarım ilgilenenlerin midelerini bulandırmaktadır

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • SONUNA KADAR HAKLI

    22 Haziran 2018 20:31
    0 0
    ERDOĞAN GELMESİN DE TÜRKİYE BATARSA BATSIN DÜŞÜNCESİNDE HEPSİ AYNI ŞEYİN SOYU. AMA BATAN ONLAR OLACAK İNŞALLAH ELBET ALLAH'IN DA BİR PLANI VAR VATAN MİLLET BAYRAK DİN DÜŞMANLARINA KARŞI.BÜYÜK TÜRKİYE GELİYOR.KARŞIMIZDA KİMSE DURAMAZ.HELE ŞEYTANIN İŞBİRLİKÇİLERİ ASLA DURAMAZ.
  • Ali Haydar

    21 Haziran 2018 04:00
    2 1
    ilk turda is bitmese, $Dolar 15 gun inde 7-8 Dolar olur. 2 Turda Sayet, olaki Erdogan kazanamadi diyelim, $Dolar yilbasina 13-15TL olur. Erdogansiz bir Turkiye'de Bir yil sonraki $Dolar kuru= 20-25 TL'dir. Bunu, CHPPK'da biliyor, Muharrem'de biliyor Meral ''Abla''da hekes biliyor ama seytanliklarindan dogruyu soylemiyorlar!
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;