GÜNCEL

Levent Tüzemen : Cumhurbaşkanımızın mesajını aldılar

Tarih
22 Haziran 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Levent Tüzemen

İsteyince adam gibi mücadele edilebiliyor, adam gibi futbol ortaya konuyor, yürekli olunuyormuş. Milli Takım oyuncularının aklı başına yumurta kapıya dayanınca geldi. Bu kadar inançlı, yardımlaşması yüksek, kişilikli ve karakterli oyunu Çekler'den önce kaybedilen iki maçta sahaya yansıtsalardı yine alkışlanacak bir Milli Takım olurdu.
Bu futbol değişiminin altında üç tane neden var:
1- Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın hem Arda'ya sahip çıkması, hem de Terim'e destek vermesi tüm Milli Takım'a bir mesaj gibi yansıdı. Cumhurbaşkanımızın bu konuşmasının altında yatan en büyük ifade "Bizi sevindirdiniz, kaybettiğinizde de arkanızdayız.
Ama bizleri sevindirecek güce sahipsiniz, bunu yapın" şeklindeydi. Cumhurbaşkanımızın motivasyonu, başta kaptan Arda olmak üzere tüm futbolcuların; dikkatli, istekli, coşkulu ve mücadele gücü yüksek bir oyun kurmalarını sağladı.
2- Bu turnuvanın yıldız adaylarından birisi Emre Mor'du. Nihayet Fatih Terim, "Yap hep ya hiç" şeklindeki Çek maçına Emre'yi 11'de başlattı.
18'lik yıldızın farklılığını tüm Milli Takım oyuncuları hissetti Emre, çabukluğu, deparları, dikine gidişiyle; hem hücuma zenginlik kazandırdı hem pozisyon üretmemizde etken oldu hem de özlediğimiz kanat ataklarını yaşattı.
Burak'ın attığı golde yaptığı koşu, attığı çalım ve topu kestiği adres dört dörtlüktü.
3- Arda Turan tribünler tarafından alkışlanırken gerçekten ilk 2 maçta koşmadığı kadar Çeklere karşı müthiş mücadele ortaya koydu.
Takımını gerçek bir kaptan gibi yönetti. Mücadele ederken de ortaya karakterini koydu.
Milli Takım, Fransa'da unuttuğu, arkadaşlık, dostluk ve sevgi değerlerini Çek maçında yeniden kazanmış göründü. Ozan Tufan mükemmel bir gole imza atarken inanılmaz rakipleriyle mücadele etti. Selçuk sahanın her yerine bastı. İspanya maçında yürüyecek hali olmayan Burak, rakip defansın arkasına attığı deparların yanı sıra savunmaya da ciddi destek verdi. Bu Milli Takım, Fransa'ya "Yenildiğimizde değil, vazgeçtiğimizde kaybederiz" sloganı ile gelmişti. Vazgeçmemek adına iyi oyundan çok mücadele olarak yardımlaşma olarak sahaya kaliteyi yansıttılar. Arnavutluk'u geride bıraktık ama kendi göbeğimizi kendimiz kesemeyeceğiz.
Rakiplerimiz yardım ederse geçebileceğiz.

Sabah
22 Haziran 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;