GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz : Yeni bir darbeye kalkışırlarsa ne olur?

Tarih
08 Haziran 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz

 Hürriyet’ten Abdülkadir Selvi, Yunanistan’a kaçan FETÖ’cüler arasında geçen bir konuşmayı köşesine taşıyarak kanlı bir darbe hazırlığından bahsetti. Bu iddia haliyle darbe tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

15 Temmuz’dan sonraki darbe iddiaları bir gerçekliği yansıtmaktan ziyade FETÖ’nün kendi tabanını ve cezaevindeki üyelerini konsolide etmeye yaradı. Hatta 16 Nisan’dan önce “Ha bugün ha yarın darbe olacak”kara propagandasıyla toplumu sindirmeye, referandum sonuçlarını etkilemeye çalıştılar.

Konu elbette Türk Silahlı Kuvvetleri olunca maalesef kimse “Asla darbe olmaz” diyemiyor; ancak bu kez devlet, millet ve tabii ki vatanına bağlı askerler, eskiden farklı olarak “Darbeye kalkışanların mezar taşı dahi olmaz” diyecek kararlılıkta.

Zira darbe kalkışması geçmişte olduğu gibi gayrimeşru yollarla iktidarı gasp etmekten daha fazla bir anlama sahip; yeni bir darbe, Türk devletini yıkma, ülkesini parçalama ve milletini bölme girişimidir. Buna kalkışanlar da düşman ordusu olarak görülüp gereği yapılacaktır.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin dünkü grup konuşmasında “Yeni darbe” söylentileriyle ilgili olarak yaptığı konuşma son derece önemlidir.

Bahçeli’nin o sözleri şöyle: “Eğer yeni bir darbe teşebbüsü olursa, eğer buna kalkışan olursa, böylesi bir ihanete yeltenen çıkarsa, bilsinler ki bu aziz topraklarda gömülecek ne bir yer ne de cesedinin başına dikilecek bir mezar taşı bulabilirler.”

Rabia’dan vazgeçmek bağımsızlıktan vazgeçmektir

Katar’a bir abluka da CHP’den geldi. Kemal Bey, tıpkı Suudiler gibi Katar’ın İhvan hareketine desteğe son vermesini istedi. Kemal Bey, hükümetten de Mısır darbesi esnasında sembolleşen ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da “Tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek vatan” olarak özel bir anlam kattığı Rabia işaretini kullanmaktan vazgeçmesini, bu sembolü kullanmamasını istedi. Rabia işareti, son yıllarda bütün seçimlerde AK Parti tarafından ülkenin bağımsızlığını ve birliğini temsil eden bir sembol olarak kullanıldı. Rabia’dan vazgeçmek ülkenin birliğinden ve bağımsızlığından vazgeçmek anlamına gelir.

Bu talep çok da şaşırtıcı değil; zira CHP’nin ana istikameti Rabia’da n vazgeçme üzerine kuruludur; Kemal Bey, küresel muktedirlerin açtığı yoldan ilerlemeye devam etmektedir, bilmeyen görmeyen CHP’lilerin dikkatine sunulur.

Akşam
8 Haziran 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;