GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz : Tarihi sorumluluk Erdoğan’ın omuzlarında

Tarih
09 Aralık 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz
 Kudüs’ün geleceğini ABD ve İsrail mi belirleyecek, yoksa Müslüman ülkeler ve Türkiye mi? Kamuoyundaki algıya bakılırsa BM kararlarını yok sayan ABD ve İsrail’in zorbalığına direnecek dünyada çok fazla devlet/güç yok, bu konuda Müslümanların umut olarak gördüğü tek ülke Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye.

ABD Başkanı Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararından sonra, Türkiye’nin üzerindeki sorumluluk her zamankinden daha fazla arttı.

Oysa 22 Arap ülkesinden bahsediliyor, bunun yanı sıra İslam İşbirliği Teşkilatı var; 50 yıl önce Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılar üzerine kurulan; İslam dünyasının hak ve çıkarlarını korumak için kurulan bu teşkilatın, ABD ve İsrail zorbalığına direnecek ne kadar gücü var? Körfez ülkeleri İsrail’e angaje edilmiş durumda. Daha yeni Suudi Arabistan Müftüsü, İsrail’le savaşmanın caiz olmadığına ilişkin fetva vermedi mi? İsrail, Müslümanlara saldırılarına hız verirken Arap devletlerine “Abi”lik yapan Suudi Arabistan’ın bu tavrını nereye koyalım?

Kudüs meselesi bir Arap sorunu değil, Müslümanların sorunudur. İsrail, adım adım Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs’ü ele geçirmekte, Müslüman mabetleri yıkarak kendi tapınaklarını dikmeye doğru ilerlemektedir.

İslam coğrafyasındaki savaş, çatışma ve kaosun sebebi, İsrail’in bu ilerleyişiyle sıkı sıkıya bağlantılıdır. Irak ve Suriye’yi önce işgal ettiler, burada yaşayan Müslümanları ya yok ettiler ya da mülteci olarak dünyanın dört bir tarafına savurdular. Irak, Suriye, Afganistan, Libya, Yemen, Lübnan, Mısır’ın içine yuvarlandığı felaketin sorumluları Müslümanlar değil, aksine Batı sistemidir.

Şimdide de ABD, İsrail’e angaje Arap devletleriyle birlikte Müslümanlar arasında daha büyük savaş çıkarmayı planlamaktadır. Bu karmaşık tablo içinde Batı’ya angaje olmayan tek Müslüman ülke Türkiye’dir. Bu durum Batı’nın canını hayli sıkmaktadır.

Bu perspektiften bakıldığında, Batı sisteminin Türkiye’yi sistematik olarak hedef haline getirmesi, terör örgütlerini devreye koyarak ülkemizi Irak ve Suriye gibi bölmeye çalışması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik uluslararası bir darbe geliştirmeleri hiç anlaşılmaz değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye, bugün Batı için Osmanlı etkisi yaratan bir ülke konumundadır. Trump’ın Kudüs kararına en güçlü tepkiyi Cumhurbaşkanı Erdoğanvermiştir ve bu İsrail’in fazlasıyla canını sıkmıştır. Dikkat edilirse Tel Aviv’den gelen ilk tepki açıklaması “Osmanlı devri bitti” yönünde oldu. Ama İsrail de biliyor ki, güçlü Türkiye zaten “Osmanlı” demek. Hazımsızlıkları öfkeli, tepkileri bu yüzden.

ABD’nin Kudüs kararına karşı koyacak ve bu kararı dünyada geçersiz kılacak en etkili güç Türkiye’dir. Bazen isteseniz de tarihin omuzlarınıza yüklediği sorumluluktan kaçamazsınız. Tarih, bu görevi Ankara’nın omuzlarıma bırakmıştır bile. Türkiye, İslam dünyasına öncülük etmekle vazifelendirilmiştir. Bu vazifeyi omuzlarında taşıyan lider Erdoğan’dır.


Akşam
9 Aralık 2017 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Göktürkler

    10 Aralık 2017 10:23
    2 0
    Bu islamin tek lideri Erdogan dir
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;