GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz : Sahi, Afrin kimin Vietnam’ı oldu?

Tarih
19 Mart 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz

Afrin’i “Türkiye’nin Vietnam”ına çevirme planları tutmadı. ABD’nin açtığı inanılmaz tüneller, terör örgütüne verdiği silahlar, oluşturduğu cephanelikler işe yaramadı. Türk Silahlı Kuvvetleri, dün sabah Afrin’e girdi. Terör örgütü PKK/YPG, silah ve mühimmat dolu cephanelikleri de bırakarak Afrin’den kaçtı.

ABD ve PKK/PYD’nin hesabı şüphesiz Afrin’i Türkiye’nin Vietnam’ına dönüştürmekti. Tabii, hayaller farklı, gerçekler farklı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO, daha Afrin’e girmeden 3 bin 500’den fazla PKK/PYD’liyi etkisiz kılmayı başardı. ABD, PKK/PYD’nin daha operasyonun başında bu kadar büyük kayıp verdiğini görünce Afrin merkezde tümden imha olacaklarını anladı. 3 bin 500’ün üzerindeki bir zaiyatla Afrin’den Vietnam çıkarma hayali de daha baştan yalan oldu.

ABD’nin güdümündeki bir terör örgütünden Vietnam direnişi çıkarmaya çalışmak da zaten bizim solculara, CHP’ye, NATO yetiştirmesi akademisyenlere yakışırdı ki, Zeytin Dalı Harekatı boyuncu mütemadiyen bu kara propagandayı yaptılar. Türk ordusuna karşı tutunamayarak Afrin’i bırakıp kaçan PKK/YPG’nin en çok bu kesimleri hayal kırıklığına uğrattığı görülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün sabah, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin şehir merkezini tümden kontrol altına aldığını duyurunca en çok bu kesimler şoke oldu.

Afrin’de ABD’nin eğitip donattığı, açıktan “kara gücümüz” dediği PKK/PYD yenildi. İlla da bir “Vietnam”dan bahsedilecekse, bu, “kara gücü”nden 3 bin 600’ünü kaybeden “ABD’nin Vietnam’ı” olabilir. Afrin’i Türkiye’nin Vietnam’ına çevirmeye çalışan ABD’nin hesabı tutmamış, aksine TSK’nın Afrin operasyonu ABD’nin Vietnam’ına dönüşmüştür.

Afrin’in Türkiye’nin kontrolüne geçmesinin askeri ve siyasi açıdan siyasi sonuçları olacaktır. Afrin’in ele geçirilmesi, ABD’nin Türkiye’ye komşu “terör koridoru”na en büyük darbeyi indirmiştir. ABD’nin tüm desteğine rağmen terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı varlık gösteremeyeceği, boy ölçüşemeyeceği iyice anlaşılmıştır. Batı sisteminin, terör örgütleri üzerinden Türkiye’ye karşı sürdürdükleri vekalet savaşı, Afrin’de açık bir yenilgiyle sonuçlanmıştır.

Türkiye’nin Afrin harekatını küçümseyenler çıkacaktır. Ancak Zeytin Dalı Operasyonu, Türkiye’nin Kıbrıs harekatıyla birlikte ikinci büyük sınır dışı operasyonu olup, kendi bekasına dönük tehditleri bertaraf etmede ülkemizin ne kadar kararlı olduğunu, gerektiğinde ABD ve Batı sistemini de karşısına alarak harekete geçmekten çekinmediğini tüm yönleriyle ortaya koymuştur.

Türkiye, Afrin’i kontrol altına aldıktan sonra operasyonlarını Menbiç’e ve Fırat’ın doğusuna doğru kaydıracaktır. Zeytin Dalı Harekatı, zamanla yeni özellikler kazanarak genişleyebilir. Sahada kazanan Türkiye, masada da kazanmasını bilecektir. Türkiye, bundan sonra ABD ve Batı’nın oyunlarına, tuzaklarına asla düşmez. ABD ve Avrupa’nın, Türkiye’nin şakası olmadığını Afrin’de tüm açıklığıyla gördüğünü umalım. Bundan sonra terör örgütlerine desteği kesip kesmeyeceklerini kendileri bilir. Türkiye bundan sonra koşullar ne olursa olsun kendi göbeğini kendisi kesecektir. Türk siyasetinde ABD’ye, AB’ye bel bağlama dönemi bitti.

Akşam
19 Mart 2018


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • ÖZCAN

    20 Mart 2018 12:25
    7 0
    ASKERİMİZ ÖLSE DE BUNU SİYASETEN KULLANSAK DİYE DÖRT GÖZLE BEKLEYEN SAPKINLAR VAR BU ÜLKEDE.İÇTEN İÇE BU MUAZZAM ZAFERDEN DOLAYI AĞLAYANLARA ŞUNU SÖYLEMEK LAZIM: DAVANIZDA HAKLIYSANIZ, ZAFER HER ZAMAN YANI BAŞIMIZDA OLACAKTIR İNŞAALLAH.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;