GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz : PKK Kürtlere gözdağı veriyor

Tarih
07 Temmuz 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz

7 Haziran seçimlerini hatırlayalım; HDP yüzde 13 gibi oyla Meclis’e güçlü girmesine rağmen PKK, seçimin hemen ertesi günü “öz yönetim” adımını atmış ve Güneydoğu’da “çukur” terörü diye bildiğimiz kanlı dönem böylece başlamıştı. PKK’nın Güneydoğu’da, CHP’nin ise Batı illerinde desteklediği HDP’nin Meclis’e girmesi, Kandil’in terör stratejisinde herhangi bir değişikliğe yol açmamıştı. Aksine terörün en çok arttığı dönem 7 Haziran’dan sonraki dönem olmuştu.

Benzer bir sürecin 24 Haziran’ın ardından geliştiğini görüyoruz. Güneydoğu’da düşen HDP oylarına misilleme olarak PKK, daha seçim akşamı seri cinayetlere başladı. Ağrı’da 9 çocuklu bakkal sahibi Mevlüt Bengi, PKK tarafından kaçırılarak kurşuna dizildi ve ibret olsun diye de elektrik direğine bağlanarak cenazesi teşhir edildi. PKK, bu cinayetle Kürtlere gözdağı vermeye başladı. Güneydoğu’nun PKK ve HDP’den uzaklaşma eğilimi göstermesine Kandil kanlı cinayetlerle karşılık veriyor.

Bu cinayetlere bir yenisi de dün Diyarbakır’ın Lice ilçesinde eklendi. Remzi Güler (50) ve oğlu Mahmut Güler (27) PKK’lı teröristler tarafından kurşunlanarak öldürüldü. Ağrı Doğubayazıt’taki cinayette olduğu gibi bu katliamı da Kandil üstlendi.

Güneydoğu’daki bu seri cinayetlerin sebebini devlet iyi analiz etmek zorunda. Bölge halkı ilk kez PKK ve HDP’den uzaklaşarak devletle yakınlaşmaya başladı. PKK, bölgede kontrol ve etki gücünü tümden kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Bu gidişatı durdurmak için de geçmişte olduğu gibi yeniden Kürtlere yönelik seri cinayetleri gündemlerine aldılar.

Bu seri cinayetlere karşı devlet ve toplum olarak ciddi bir tepki gösterilmez ve gereken karşılık verilmezse PKK, Güneydoğu’yu yeniden sindirme imkanı bulur. Bu cinayetleri geçiştirmemek, sebep ve sonuçlarını tartışmak, kamuoyunun gündemine getirmek ve siyasi sorumlularını da teşhir etmek gerekiyor.

PKK terörü son 40 yılda ilk kez bitme eşiğine gelip dayanmış durumda. Terör siyaseti yapan HDP’nin de Güneydoğu’daki desteği azalma eğilimi gösteriyor. Güneydoğu’da baraj altı kalan HDP’yi Meclis’e taşıyanlar aslında terör örgütüne can suyu verdi. ABD’nin telaşı kırsalda tasfiye olan PKK’ya, HDP’nin de siyasi alanda güç kaybederek eklenmesiydi. Bu yüzden içerideki siyasi taşeronlarını harekete geçirerek HDP’ye baraj atlattılar. Şimdi de PKK’nın silahla Kürtleri sindirip yeniden HDP’nin hizmetine sunmasına çalışacaklar.

İşte buna karşı çıkmak gerekiyor. PKK cinayetlerini “faili meçhul” diye devlete yüklemeye çalışan CHP yöneticilerine dikkat etmek lazım. Unutmayalım ki, PKK ve siyasi uzantısındaki cinayet şebekelerine göz yumulur ve gerekli tepki gösterilmezse bu kez Güneydoğu’yu tümden kaybederiz. Durum bu!
yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • OKUR

    07 Temmuz 2018 08:57
    1 0
    HDP ve PKK nın yaptığı her eylemi haberleştirirken,CHP nin adını ısrarla ve altını çizerek haberleştirelim.Bu katliyamlardaki sorumluluklarını perçinliyelim.Onlara vicdan azabı yaşatalım.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;