SİYASET

Kurtuluş Tayiz : Kemal Bey’in askerli reklam filmi

Tarih
16 Nisan 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz
 Malum, seçimler öncesi bütün partiler reklam filmlerine ağırlık verir. Kimi reklamlar vardır, stüdyoda çekilir, kimisi de sokakta, hayatın içinde. En etkili reklam filmleri ise hayatın olağan akışına uydurulan, sahici bir görüntüye sahip ama yine de bir tasarımın sonucu olarak ortaya çıkan karelerden çıkar.

CHP lideri Kemal Bey’in önceki gün Balıkesir’de askerle verdiği fotoğraflar da baştan aşağı bir reklam filmi gibi. Tören kıtası, askerin selamlanması, komutanın nazikçe “buyur” etmeleri çok profesyonel ve tam bir reklam filmi tadında.

Askerî törenle yapılan karşılama Kemal Bey’in yürüttüğü “Hayır” kampanyasının bir parçası gibi duruyor. Bu filmi kimin, nasıl hazırladığı, ayrıntıları nasıl düşündüğü ve askeri nasıl ikna ettiği ayrı bir konu; (Yönetmeliklere aykırı olması sebebiyle Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı, sorumlular hakkında bir soruşturma başlattı bile) fakat amacın, Kemal Bey’in darbe gecesi FETÖ’cü askerlerle verdiği fotoğrafın izlerini silmek olduğu anlaşılıyor.

Bandırma Ana Jet Üssü’nde çekilen fotoğrafların darbe mesajı içerdiğine dair de kamuoyunda haklı endişeler oluştu. Kemal Bey’in her türlü cunta ve darbeyle içli dışlı olacağından şüphe yok elbette.

Neden şüphe yok? Çünkü “Darbe olursa tankların karşısına ilk ben çıkarım” diyen Kemal Bey’in, 15 Temmuz’da tankları kullanan FETÖ’cülerle nasıl irtibata geçtiği, kendisini kurtarıp kaçarken geride tankların altında ezilmeye terk ettiği binlerce vatandaşı bıraktığı kamera görüntüleriyle sabit.

Mevcut reklam filmiyle Kemal Bey’in verdiği mesaj daha çok vatana ihanet içinde olacak her cuntayı, darbeyi “desteklerim”dir, ötesine zaten gücü yok.

Kemal Kılıçdaroğlu darbelerin karşısında olacak, tankların önüne dikilecek bir siyasi figür değildir, olamaz da; onun görevi tanklara alkış çalmak olur ki, 15 Temmuz gecesi darbenin seyri belli olana kadar da CHP lideri sesini çıkaramamıştır. Ki bu duruşu bile önceden tasarlanmış, kendisine verilen görev çerçevesindedir.

Kemal Bey’i askeri törenle yapılan karşılaşama da şimdilik bir reklam filmi gibi duruyor; hayaller başka, gerçekler başka. Millete güvenelim, tedbiri elden bırakmayalım ancak paniğe kapılmaya da gerek yok.

Akşam
15 Nisan 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;