SİYASET

Kurtuluş Tayiz : FETÖ’cüler mahkemede, Kemal Bey Meclis’te sulandırıyor

Tarih
03 Haziran 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz
 Fetullah Gülen, 15 Temmuz kalkışması elinde patlayınca darbeyi sulandırma yoluna gitti. 15 Temmuz’un hemen ardından CNN ve BBC’ye verdiği demeçlerde Gülen, “Darbe değil, tiyatro” dedi. 249 vatandaşımızı şehit eden, 2 binden fazla vatandaşımızı da yaralayan bu alçak örgütün lideri, göz göre göre suçu başkasına yıkma kurnazlığına başvurdu. Milletin suçüstü yaptığı darbeciler de başka çarelerinin kalmaması sebebiyle, mahkeme salonlarında tıpkı Fetullah Gülen gibi 15 Temmuz’u sulandırma gayreti içine girdiler.

Evet, buraya kadar olan kısım, aslında hayatın olağan akışına uygun. Bu hain güruhun darbeyi açıktan üstlenmesini beklemek zaten fazlasıyla iyi niyetli bir yaklaşım olurdu. Üstelik başarısız bir darbeyi üstlenmek o kadar mantıklı da değil. Burası Türkiye; gün gelir, konjonktür değişir kendilerini dışarıda da bulabilirler!

Darbecilerin böyle ümitvar olmalarını sağlayan şey ise siyaset ve medyada kendilerine arka çıkan güçlü bir çevrenin olması. Mahkeme salonlarında FETÖ’cüler, dışarıda ise CHP, HDP ile bunların medyadaki uzantıları “Kontrollü darbe” söylemiyle 15 Temmuz’u hep beraber sulandırıyor. CHP ve HDP’nin “Darbenin siyasi ayağın��” sorguladığını düşünebiliyor musunuz? Bu, milletin aklıyla alay etmek değil de nedir?

CHP ve HDP, 15 Temmuz darbe girişimini sulandırmak için FETÖ’nün siyasi ayağı gibi çalışırken, diğer yandan da AK Parti’yi suçlayarak sindirmeye uğraşıyor. “Kontrollü darbe” suçlamasıyla Kemal Bey, gündemi saptırarak siyasi FETÖ’cülük yapmakta. 15 Temmuz’u mahkeme salonlarındaki FETÖ’cülerden daha çok Kemal Bey’in CHP’si ile HDP ve bunların medyadaki uzantıları sulandırıyor.

Devlet ve hükümet, FETÖ ile mücadelede 100 binden fazla iltisaklı kişiyle ilgili işlem yaparak veya bunları kamudan ihraç ederek ciddiyetini ve kararlılığını göstermiştir. Şüphesiz bu konuda hâlâ eksiklikler yaşanmaktadır; ancak bu sorunlara işaret ederken işin dozunu kaçırıp 15 Temmuz’u sulandırma çabalarına ortak olanlar da yok değil. FETÖ ile mücadelede hiçbir şey yapılmamış gibi davranılırsa, hep bardağın boş tarafı değerlendirme konusu yapılırsa günün sonunda karşı tarafın propaganda dümenine su taşınmış olur ki, bu hataya kimsenin bilerek düşeceğini tahmin etmiyorum.

Darbenin siyasi ayağı CHP, HDP ve bunların medya uzantılarıdır. Tartışmayı bu merkezde yürütmek; FETÖ’cülere olduğu kadar, bunlara yancılık yapan siyaset ve medya dünyasına da odaklanmak daha doğru sonuçlar verecektir.

Bu ülke şehitleriyle vardır

Terörle mücadelede son 30 yılın en büyük başarısını gösteren, teröre büyük darbeler indiren Tümgeneral Aydoğan Aydın ve kahraman silah arkadaşları helikopterlerinin kaza kırıma uğraması sebebiyle şehadet mertebesine ulaştı. Bugün Irak ve Suriye gibi parça parça bölünmemiş olmamızı canları pahasına terörle mücadele eden şehitlerimize borçluyuz. Bu ülke şehitleriyle vardır.

Allah rahmet eylesin, mekânları cennet olsun.

Akşam
3 Haziran 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;