GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz : 'Diktatör'den 'Tayyip Bey'e...

Tarih
08 Aralık 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz

Erdoğansız çözüm arayışlarının sonuna gelindiği görülüyor. Gezi kalkışması ve 17-25 Aralık Yargı darbesiyle tırmandırılan, bunlar tutmayınca HDP ve PKK üzerinden devreye sokulan Erdoğan’ı bertaraf etme planı 1 Kasım seçimleriyle boşa çıktı ve bir dönem kapandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “diktatör” diyerek yola çıkan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, ABD dönüşü “Tayyip Bey” demeye başladı. Arada binbir emekle belli bir aşamaya getirilen çözüm sürecini, barışı ve tabii Öcalan’ı da harcamış oldular. Madem “Tayyip Bey” demek bu kadar kolaydı, ne diye “Kasım’da diktatörü devirmek bir başkadır” mavalları okudunuz? Bunca insanın ölmesine değer miydi? Savaş, çatışma ve ölüm güzellemeleri yapacağınıza çözüm sürecinin üzerine titreseydiniz fena mı olurdu? Şimdi hangi Demirtaş’a inanacak Türkiye? Cumhurbaşkanı’na “Asmayacağız korkma, yargılayacağız” diye tehditler savuran Demirtaş’a mı, yoksa “İmralı’daki görüşmeler Tayyip Bey’e tam olarak aktarılmamış” diyen Demirtaş’a mı? Hangisine inanalım?
Bu üslup değişikliğinin Selahattin Demirtaş’ın ABD ziyareti dönüşüne rastlaması tesadüfü olmasa gerek. Geçen yılki ABD ziyareti dönüşünde Kürtleri sokağa döküp iç savaş çıkarmaya kalkışması gibi. Çözüm sürecini 50 vatandaşın katledildiği 6-7 Ekim olayları bitirdi. Geçen yıl ABD’den dilinde “diktatör”, elinde “savaş” dosyasıyla dönen SelahattinDemirtaş, anlaşılan bu yıl da çantasında “barış” ve “uzlaşma” paketiyle geri geldi. Demek ki HDP siyasetini belirleyen merkez ABD’de; PKK’nınki de Brüksel’de zaten. Daha önce Öcalan, bu iki merkeze dikkat çekme ihtiyacı duymuştu; Apo, “Türkiye’ye karşı yeni darbenin ABD ve Brüksel’deki Gladyo merkezinde hazırlandığını” söylemişti. Sonradan kendi kurduğu örgüt ve partinin de bu merkezlerden direktif aldığı ortaya çıktı.
1 Kasım seçimlerinin ardından Türkiye’nin dünya ile ilişkileri yeni bir boyut kazandı. Batı, bükemediği eli öpmek zorunda kaldı. Bu sırada olan tabii aradaki taşeronlara oldu. Paralel yapı geçen sürede zaten darmadağın oldu; PKK ağır darbeler alıyor; HDP ise siyasi olarak çökmüş sayılır. Bu konjonktürde yapılacak çok şey yok; Demirtaş’a yeni akıl vererek geri gönderdiler. Terörle, şantajla, tatlı dille “Tayyip Bey”i kandırıp çözüm sürecine yeniden geri dönmeyi planlıyorlar. Oysa maskeleri çoktan düştü; devlet için paralel yapı neyse PKK ve HDP de o’dur artık. Çok farklı değil.

Akşam
8 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;