GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz : Devlete karşı kumpaslarda Kemal Bey hep başrolde

Tarih
27 Ağustos 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz
 Kendi devletine kumpas kuran ya da kurulan kumpasın siyasi ayağı işlevini gören bir ana muhalefet partisi lideri olabilir mi?

Evet, tahmin ettiğiniz gibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bahsediyoruz. Türkiye o kadar enterasan bir ülke ki, “ulusal güvenlik tehdidi” sayılacak bütün kumpasların içinde ana muhalefet partisi liderinin parmağı bulunuyor.

Saçmalıklarını, küfürlerini, atletini, ayakkabısını, sansasyonel çıkışlarını konuşarak oyalandığımız Kemal Bey’in, nedense milli güvenlik tehdidi sayılabilecek suç veya kabahatlerini gündeme bile getiremiyoruz.

Oysa medya, bu konuda sınırlı bir çaba içine girdiğinde devletin bekasını tehdit eden her kumpasta Kemal Bey’in başrol oynadığı ortaya çıkıyor.

Buna son örnek, AKŞAM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu’nun “Süleyman Şah kumpası” ile ilgili olarak dünkü yazısında ifşa ettikleri oldu.

Hatırlayacaksınız, 27 Mart 2014 günü dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun Suriye’deki “Süleyman Şah Türbesi”ne yönelik tehditleri görüştüğü toplantının kayıtları FETÖ tarafından dışarı sızdırılmıştı.

Başlatılan psikolojik harekatla, Türkiye Cumhuriyeti devletinin Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’na yönelik tehditleri bertaraf etmek için düzenlemeyi öngördüğü bir operasyon deşifre edildiği gibi, çarpıtılarak, devletin “kirli işgal” hazırlığı içinde olduğu propagandası yapıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, MİT kumpasında olduğu gibi FETÖ’nün devlete kurduğu bu kumpasta da eksiksiz bir rol almış. Dışişleri zirvesine ilişkin kayıtlar sızdırılmadan tam sekiz gün önce yine Kemal Kılıçdaroğlu’na gitmiş. Bunu itiraf eden yine kendisi.

19 Mart 2014 tarihinde FETÖ’nün televizyon kanalına çıkan Kemal Bey, “Erdoğan’ın orduyu Suriye topraklarına sokacağını” söyleyerek, Süleyman Şah Türbesi’ne ilişkin devletin almayı öngördüğü tedbirleri çarpıtarak, Türkiye aleyhinde kamuoyu yaratmaya çalışmış. Program sunucusunun bu bilginin kaynağına ilişkin sorusu üzerine de şu yanıtı vermiş: “Bazı duyumlar alıyorum. Süleyman Şah Türbesi’ne saldırılar olacak. Bizim sınırımızdan 30 kilometre içeride, Suriye’de. Seçimlerden önce orduyu Suriye’ye sokmak isteyebilir. Buradan Genelkurmay Başkanı’na sesleniyorum, Türkiye’yi maceraya sokmayın. Hele hele şaibeli bir başbakan varken. Erdoğan, orduyu oraya sokmak isteyebilir.”

Bu tablo, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu ülkeye ve devlete karşı nasıl bir göreve veya misyona sahip olduğunu açıkça gösteriyor. Ana muhalefet partisinin lideri, yabancı güçlerin Türkiye’ye ilişkin dayatmalarına sürekli aracılık yapmış. Ülkenin bekasını tehdit eden gelişmeler karşısında devletin almaya çalıştığı tedbirleri CHP lideri, FETÖ ile birlikte sabote etmeye çalışmış. Kemal Kılıçdaroğlu, kendi devletine karşı kurulan tüm kumpasların neredeyse tamamında başrolde yer almış.

Başka söze gerek var mı?

Akşam
27 Ağustos 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;