SİYASET

Kurtuluş Tayiz : Ahlaksız ahlak…

Tarih
05 Aralık 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz
 Zarrab davası gösterdi ki, bir ahlaksızlığı ancak daha büyük bir ahlaksızlıkla örtebileceğini düşünenler az değil. CHP’nin, genel olarak muhalefetin, bir kısım aydının, hatta kimi AK Partililerin böyle içler acısı bir duruma düştüğü söylenebilir.

17-25 Aralık operasyonu ve ABD’de kurulan Zarrab tezgahı Türkiye’ye karşı bir saldırı girişimidir. ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetini “yolsuzluk”, “rüşvet” silahıyla vurmayı denedi. Peki neden özellikle bu silahı, yani “rüşvet”, “yolsuzluk” silahını neden seçtiler?

“Geniş kitleleri etkileyebilmek için” denilebilir.

Tamam, doğru ama bununla da sınırlı değil.

Türkiye’ye saldırının adı neden “Zarrab” davası oldu?

Çünkü hainliğe, işbirlikçiliğe bir kılıf bulmak gerekiyordu ki, bunun da “ahlaki” olması şart. Batı sistemi o kadar akıllı ki, kendi ülkesine ihanet edenlere önce sağlam bir ruhsal, “ahlaki” dayanak oluşturuyor.

Düşünün; Türkiye’yi hedef alan bir mahkeme tertip ediliyor, duruşmalarda bol bol rüşvet, yolsuzluk, para lafları dolaştırılıyor, bu iddialar Türkiye Cumhurbaşkanı’na yöneltiliyor ve bu oyuna dahil olan işbirlikçi ve hainlere ihanetlerini örtmelerini sağlayacak “ahlaki” bir gerekçe yaratılıyor.

Sonrasını izliyoruz, işte.

Bakın; kendi ülkesine ihanet eden FETÖ’cülere, Reza Zarrab duruşmasından çıkmıyorlar; dillerinden “yolsuzluk”, “rüşvet” düşmüyor. Ne “ahlaklılar” değil mi?

Burada FETÖ’den daha çok CHP’nin duruşu üzerinde durmak gerekiyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ABD’de kurulan Zarrab tezgahına eşzamanlı olarak sahte belgelerle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alması, CHP’nin misyonu hakkında önemli fikirler veriyor.

Bu misyonun içeriğini açıklayacağım elbet ama önce ABD’nin bölgede ne yapmaya çalıştığını anlamalıyız.

ABD’de sisteme egemen alan güç, Ortadoğu’daki planları önünde engel gördüğü Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye’yi aşmak istiyor.

ABD’nin planı Ortadoğu’da PKK’ya ikinci bir İsrail’i kurmak. Türkiye’nin bölünmesini, hatta yıkılmasını da içeren bu proje, bütün bir Ortadoğu’yu ve İslam dünyasını dağıtmayı, parçalamayı amaçlıyor. Erdoğan’ı bu plana angaje etmek için denemedikleri yol kalmadı. Erdoğan’ın direncini aşabilmek için Gezi ayaklanması, 17-25 Aralık Emniyet-Yargı kumpası ve 15 Temmuz darbe girişimi gündeme geldi.

ABD’nin bu saldırılarına içeride bulduğu işbirlikçi yapı ise CHP oldu. Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP, Türkiye’yi, PKK devletine angaje edebilmek için ABD’yle ortak hareket ediyor. Kendi devletine bundan daha büyük bir ihanet olmaz ama CHP’nin, bu ihanete bulduğu kılıf “Zarrab davası” oldu. Sağlam bir ahlaki gerekçe değil mi? CHP, ABD’yle birlikte devletimizi yıkmaya, PKK devleti kurmaya çalışırken dayandığı gerekçe “rüşvet”, “yolsuzluk”, “Zarrab davası!”

ABD’de kurulan tezgahı değerlendirirken “ama yolsuzlukların hesabı burada sorulsun” diye cümleye başlayan AK Partili siyasilerin durumu da ayrı bir fenalık içeriyor. ABD, Ortadoğu planını hayata geçirmek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan engelini aşabilmek için Türkiye’ye saldırıyor. Bunun dışında bir gerçek veya doğru yoktur. Ahlaksız ahlak olmaz; Türkiye saldırı altındayken “ahlak” adına bu saldırıya çanak tutanlar daha büyük ahlaksızdır.

Akşam
5 Aralık 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;