SİYASET

Kurtuluş Tayiz : Aday olacak kadar itibarı yok

Tarih
21 Nisan 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz

Erken seçim en çok da “erken seçim” talep eden CHP’ye sürpriz oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan “erken seçim”kararını açıkladıktan sonra CHP’li yöneticiler “OHAL koşullarında seçim olmaz” diye adeta ağlamaya başladılar. CHP “erken seçim” isterken OHAL yok muydu? Seçim kararını aldıktan sonra mı OHAL yürürlüğe girdi?

CHP’de tutarlılık aramak samanlıkta iğne aramaktan farksız. CHP’nin şimdi asıl problemi kendi genel başkanını “Hodri meydan” dedikleri 24 Haziran seçimlerinde aday göstermeye yanaşmaması. Ne ana muhalefetin başındaki isim cumhurbaşkanı adayı olmaya cesaret edebiliyor, ne de partisi genel başkanını aday gösterebiliyor. Demek ki, ana muhalefet kendi “lideri”ni cumhurbaşkanı adayı gösterecek kadar itibarlı bulmuyor.

CHP, kendi liderini “Cumhurbaşkanı” adayı olarak gösteremiyorsa Erdoğan ile ilgili söz hakkını da yitirmiş demektir. O zaman Erdoğan aleyhinde atıp tutmaya tek kelime bile hakları yok. İktidar partisinin alternatifi olan parti, kendi başındaki adama güvenmiyor ve bu ülkenin başına cumhurbaşkanı olacak kadar itibarlı bulmuyorsa Erdoğan ne yapsın? Sabah akşam Erdoğan’a küfür ve hakaret eden CHP’liler önce partilerinin başına getirdikleri adamı Cumhurbaşkanı adayı olarak göstersin, ondan sonra AK Parti’yi eleştirsin.

Cumhurbaşkanı adayı milletvekili de olabilse CHP, Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday gösterecekmiş! Sanki seçim kriterleri Erdoğan ve AK Parti için geçerli değil, sadece CHP’yi bağlıyor!

Oysa herkes aynı şartlarda bu seçim yarışına giriyor. Yüzde 50’nin üstünde oy almak kolay değil elbet; Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyacak olan Erdoğan da milletvekili olamayacak. Eğer bu oy oranını yakalayamazsa Meclis’in de dışında kalacak.

Fakat CHP hiçbir zaman ülkeyi yönetme gibi büyük hazırlıkların içinde olmadığından bu küçük hesapların peşinden koşmayı sürdürüyor. CHP ülkeyi yönetmeye aday değilse, genel başkanını cumhurbaşkanlığına aday gösteremiyorsa o zaman bu parti ne işe yarar? Amacı ve hedefi nedir?

CHP’nin diline doladığı diğer bir gerekçe de “baskın seçim” lafı. Türkiye, 16 Nisan’ın hemen ertesinde seçim sathı mahalline girdi. Bunu herkes biliyor. Kemal Bey, günlerdir seçim görüşmeleri yapmıyor mu? Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, HDP ve Selahattin Demirtaşile yapılan görüşmeler neyin hazırlığıydı?

Partilerin seçim hazırlığı 16 Nisan’ın hemen ertesinde başladı. Uzun bir süredir de muhalefet “erken seçim” diye iktidar partisine dayatmada bulunuyordu. Kemal Kılıçdaroğlu daha bir hafta önce sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “erken seçime” davet etmedi mi?

İşte meydan; alın size seçim! Niye hâlâ itiraz ediyorsunuz?

Seçim kararı sadece CHP’ye değil, anlaşılan Avrupa’ya da sürpriz oldu. ABD ve Avrupa, Türkiye’yi ekonomik olarak 2019 seçimlerine kadar zayıflatmayı, güçten düşürmeyi ve krize sürüklemeyi planlıyordu. Hedefleri ekonomik saldırılarla yıprattıkları Erdoğan’ı 2019’da seçtirmemekti. Erken seçim, ABD’nin işaret edeceği “ortak aday” şansını da azalttı. Türk siyasetini dizayn etmek için o kadar vakitleri yok. Bu yüzden olsa gerek Batı basını Erdoğan’ın “erken seçim” kararından dolayı öfke kusuyor.

“Erken seçim” kararı, her ne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’nin tercihi olmasa da Türkiye’nin içeride ve dışarıda elini daha da güçlendirmeye yarayacaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görev süresinin dolmasına daha 18 ay gibi uzun bir süre olmasına karşın fedakarlıkta bulunarak seçimin önünü açmıştır. 24 Haziran Türkiye için hayırlı olacak, ekonomik ve siyasi istikrarı daha da güçlendirecektir.

Akşam
21 Nisan 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    21 Nisan 2018 16:05
    0 0
    bu seçimlerde de kesin BİLGİSAYAR HİLELERİ YAPILACAKTIR. FETÖ BU İŞLERDE BİZİMKİLERE 3 TUR BİNDİRİR.SAHTEKALIKTA ÖALUM ÜSTLERİNE YOKTUR. sonradan aglamayın ey AKP:zaten kazanacağız rehaveti üstlerine sinmiş bakın. tokat yiyince geç olacak.kesin MANUEL SAYIM YAPILMALI.. ZATEN SEÇİM AKŞAMI HER SANDIĞA İTİRAZ EDİP HER REZİLLİĞİ YAPACAKLARDIR. UNUTMAYIN.ÇÜNKÜ BU ÖLÜM KALIM, TÜKENİŞ VE YOKOLUŞ SEÇİMİDİR.
  • hursit dilaver

    21 Nisan 2018 16:02
    0 0
    birileri daha önce yazdığım şu olayı dikkate alsın seçim akşamı elde kagıt nasıl oldu demesin.1977de CHPnin yüzde 42 oy aldığı ve 216 mebus çıkardığı malumdur. SEÇİMDEN SONRA ERBAKAN ELDE KAĞIT DOLAŞTI DURDU. .. YAHU dedi SEÇMEN SAYISI, YENİ OY KULLANACAK SEÇMEN SAYISI.DOĞUM HIZI, VE SANDIKTAKİ OY SAYLARI UYUMSUZ DİYE DOLAŞTI DURDU. tabi CHPnin umurunda olmadı.AP zaten erbakanı sevmezdi..ne mi oldu.ilave oylar kullanıldı dedi, erbakan merhum,teknik olarak bu kadar seçmen olmaz dedi durdu.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;