SİYASET

Kurtuluş Tayiz : ABD’nin TIR’ları beka tehdidi

Tarih
03 Ağustos 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz
 ABD’nin terör örgütü PKK’ya gönderdiği silah dolu TIR’ların sayısı 900’ü geçti. Yanı başımızda bir terör ordusu kuruluyor. Bu silah sevkiyatı kime, hangi güce karşı yapılıyor? DEAŞ’a karşı olmadığını artık çocuklar bile biliyor; hedefte Türkiye’nin olduğundan kimsenin şüphe yok. Peki Türkiye’nin gündemi ne? Devlet ve kamuoyu neyle meşgul?

AK Parti iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, devleti yeniden toparlamanın derdinde. Yeni kabine, teşkilatların yenilenmesi, YAŞ toplantısı ve askeriyenin düzenlenmesi, bürokrasinin yapılandırılması ve 2019 hazırlıkları derken, yaklaşan felakete karşı devlet adım adım tahkim ediliyor.

Ancak kamuoyunun gündemi ve dikkati yapay gündemlerle meşgul. Küresel güçler, ellerindeki medya gücü sayesinde toplumu yaşam tarzı üzerinden kamplaştırmaya, milleti bölmeye ve dikkatleri bölgede olup bitenlerden uzak tutmaya çalışıyor. Kamuoyu, ABD’nin yanı başımızda terör ordusu oluşturduğundan habersiz “yaşam tarzı” kavgasıyla uyutuluyor. “Kıyafetime dokunma” kampanyası da Küreselcilerin yönlendirmesi altındaki kadın örgütleri ile medyanın birlikte oluşturduğu gündemlerden biri.

“Devletime, vatanıma dokunma” yerine, Küreselci çetenin etkisiyle başlatılan “kıyafetime dokunma” kampanyası yürüyor. Aslında kimsenin kıyafetine, yaşam tarzına dokunulduğu yok; tehdit kıyafete ya da yaşam tarzına değil, ülkenin bekasına; bu gürültünün amacı da işte bu gerçeği ört bas etmek, kamuoyunun dikkatlerini dağıtmak, ülkenin karşı karşıya olduğu tehlikeler üzerinde kafa yormasını engellemek ve tabii sonuçta toplumu ayrıştırarak bir bütün olmaktan çıkarmak.

Devletler bir günde parçalanmaz. Ne Suriye, ne Irak bir günde bu hale geldi. İşgalci müdahalelerin yıllar öncesine uzanan bir hazırlığı söz konusuydu. Ülkeleri paramparça olduğunda ise artık çok geçti; ne bir hazırlıkları, ne tedbir alacak zamanları vardı. Etnik ve mezhep ayrılıkları üzerinden ayrıştırılan toplumlar bir kıvılcımla iç savaş cehennemine yuvarlandı.

Türkiye’ye dönük planlar ne Suriye’den, ne Irak’tan farklı. Sadece Türkiye biraz daha büyük bir lokma. Ülkemiz güçlü bir devlet geleneğine, dolayısıyla savunma mekanizmasına sahip olduğundan PKK ve FETÖ darbesi istenen sonucu vermedi. PKK’yla Güneydoğu’yu iç savaşa sürüklemeye çalıştılar, FETÖ ile merkezi otoriteyi çökertmek istediler. Belki başarılı olamadılar ama oyun bitmedi; savaş, sınırlarımıza taşındı. Güneyimizdeki terör örgütünü hızla terör ordusuna ve terör devletine dönüştürmeye çalışıyorlar. Türkiye’nin gelişmelere seyirci kalmasını sağlamak ve hazırlık içine girmesini engellemek için de içeride toplumu ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı bir yöntem izleniyor.

Batı sistemi, Cumhuriyet’in yüzüncü yılında devletimizi parçalama, milletimizi dağıtma kararlılığına sahip. Artık maskeler çıkarıldı, oyun açık oynanıyor. Küresel çete, Türkiye’yi hedef alan saldırganlığını gizlemiyor ve yanı başımızdaki terör örgütüne binlerce TIR dolusu silah gönderiyor. Bu silah sevkiyatlarının Türkiye’yi hedef alan kapsamlı planların bir hazırlığı olduğu gün gibi ortaya çıkmış durumda. Bu arada, MİT’in sadece bir TIR’ı için kıyameti koparan alçaklar, ABD’nin bin TIR’ı karşısında üç maymunu oynuyor, ölü taklidi yapıyor. Hatırlayacaksınız, MİT TIR’ları kumpasını organize eden FETÖ’nün imamlarının ABD Büyükelçiliği ve ABD İstanbul Başkonsolosluğu ile irtibatları ortaya çıkmıştı. Ne güzel tesadüf!

Şüphesiz, ABD’nin silah dolu TIR’ları ve Batı sisteminin Türkiye’yi hedef alan kapsamlı saldırı planlarına karşı devletin de hazırlıkları var. Ancak Küresel çetenin ülke kamuoyunu maniple etme gücünün hala önüne geçilmiş değil. Milletin gündemi her daim içeride ve dışarıda olup biten gerçekler üzerine olmalıdır; toplumu ayrıştırıcı, yapay gündemlerin hakim olduğu bir ülkede devlet savunma zaafiyeti yaşar; maalesef Türkiye böyle bir lükse sahip değil.

Akşam
3 Ağustos 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;