DÜNYA

Kurtuluş Tayiz : ABD, zaten Türkiye’yle savaşıyor

Tarih
21 Aralık 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz
 ABD’li düşünce kuruluşu Rand Corporation, Türkiye’nin terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik olası bir askeri operasyonunun iki ülkeyi doğrudan silahlı çatışmaya itebileceği ihtimalinden bahsetmiş.

Aslında ABD, uzun süredir Türkiye’ye karşı asimetrik bir savaş veriyor. PKK ve FETÖ, bu savaşı sadece vekâleten yürütüyor. Terörle mücadelede 40 yılda verdiğimiz şehitlerin sorumlusu PKK ve FETÖ olduğu kadar bu örgütlerin arkasındaki Amerika’dır da aynı zamanda.

Yalnız, geldiğimiz aşamada ABD’nin bu savaşı artık gizleme olanağı kalmadığından karşımıza açık kimliğiyle çıkmaya başladığını görüyoruz. Bu durumu da uydurduğu yapay sebepler ve laf oyunlarıyla meşrulaştırma gayretinde.

PKK/YPG’ye binlerce TIR dolu silah ve mühimmatı “DEAŞ’la mücadele” adı altında izah etmeye kalkması da başlı başına bir sahtekarlığı gösteriyor. Türkiye’yi 40 yıldır vuran terör örgütünün arkasında ABD’nin olduğu bugün tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır. Bu gerçeği “DEAŞ’la mücadele” gibi zayıf sebeple izah etmeleri ikna edicilikten uzaktır.

Halbuki, iki terör örgütünün de birbirinden hiç farkı yok; birinden birine destek çıkmak sadece ABD’nin maskesinin düşmesini sağladı.

Gelelim “doğrudan çatışma” ihtimaline. Düşünce kuruluşlarının ve medyanın gündeme taşırdığı bu ihtimal aslında Türkiye’ye dönük bir tehdidi içerdiği gibi Pentagon’un niyetini de yansıtıyor.

Kendilerince, ABD’nin kara gücü olan PKK/YPG’yi vurmaya kalkarsak buna sessiz kalmayacaklarına dair bir mesaj veriyorlar. Tamam, Amerika PKK/YPG’ye siper olabilir ama şu an için bu, çok zayıf bir ihtimal. Türkiye’yi yine PKK/YPG üzerinden vurmaya devam edeceğe benziyorlar.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik hazırlıklarını sürdürdüğü operasyonu başarısız kılmak için ABD, alttan alta ciddi bir hazırlık yürütmekte. ABD, olası bir Afrin operasyonuna karşı YPG’yi tanksavar füzeleriyle takviye etti. Türkiye’nin gündeminde olan Afrin operasyonunu askeri olarak analiz eden ve YPG’nin hazırlıklarını buna göre yapmasını sağlayan ABD’nin sahadaki askeri uzmanlarıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri, büyük ihtimalle bu durumun farkındadır; Afrin’e yönelik bir operasyonda YPG’yi askeri olarak ABD’li uzmanlar yönetecektir.

Yani sözün kısası ABD, Türkiye ile zaten savaş halinde. Bunu dolaylı olarak yönettiği örgütlerle, asimetrik biçimde yürütüyor. Suriye’nin kuzeyinde karşımıza çıkan PKK/YPG gücü de kelimenin tam anlamıyla ABD’nin kara gücüdür. Bu gerçeği kabul edip ona göre tedbirler alınmak zorunda

Akşam
21 Aralık 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;