DÜNYA

Kurtuluş Tayiz : ABD, PYD’yi Türkiye ile savaşa hazırlıyor

Tarih
14 Aralık 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz
Donald Trump’ın başkanlık görevini devralacağı gün yaklaşırken, Obama da PYD’yi silahlandırmaya hız verdi.

Obama, yayımladığı bir kararnameyle “Suriyeli müttefiklerine” silah yardımı yapılması önündeki sınırlamaları tümden kaldırdı.

ABD’nin Suriye’deki “müttefiki” tabii ki PYD’den başkası değil.

Oysa gerçek Suriyeli muhalifler, ABD’nin silah yardımından mahrum bıraktığı Halep’te, Esed’in katliam saldırılarıyla imha edildi/ediliyor.

ABD, Halep’in yardımına koşmadığı gibi Rusya ve Esed’e karşı da çıkmadı; Obama’nın tek derdi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’yi ordu haline getirip devletleştirmek. Görevi bırakmasına günler kala Obama’nın, PYD’ye silah gönderdiği ve Amerikan askerlerinin de PYD’ye profesyonel ordu eğitimi verdiği haberleri geliyor.

Bu telaşın, aceleciliğin sebebi Obama’nın, PYD’yi silahlandırarak Türkiye’ye karşı savaşacak hale getirmek. TSK’nın, Suriye’nin kuzeyindeki ilerleyişini PYD ile durdurmayı planlıyorlar.

Türkiye, Suriye sahasında DEAŞ ile olduğu gibi PYD ile de muhakkak karşı karşıya gelecek. Ama bunun yerini ve zamanını belirleme inisiyatifi Türk tarafında. Bu kontrol üstünlüğünü bozmak için PKK terör saldırılarını artırıyor, canlı bombalarla Ankara’yı kontrolsüz hareketlerde bulunmaya zorluyor.

Beşiktaş’taki terör saldırısının ardından kamuoyunda haklı olarak devletin terörün kaynağına yönelmesi gerektiği biçiminde görüş ve öneriler yükseliyor. Evet, devletin asıl hedefi terör üreten merkezler olmak zorundadır.

Bunlar arasında Kobani de, Afrin de, Menbiç de bulunuyor; ancak Fırat Kalkanı operasyonunda olduğu gibi TSK kontrollü hareket etmek zorunda. PYD’nin arkasında Obama’nın da dâhil olduğu küresel bir çete var; PYD, Amerikan ordusu tarafından eğitilip silahlandırılmakta.

Bu gerçeği bilerek, tahriklere kapılmadan, soğukkanlılığını kaybetmeden, olası tuzakları da görerek operasyon kararları almak şart. En küçük bir fırsat ve imkân ortaya çıktığında ABD’ye rağmen terörün merkezlerini hedef almaktan da çekinmemek gerekiyor.


Akşam
14 Aralık 2016 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • ömer

    14 Aralık 2016 23:40
    1 0
    Kurtuluş Tayiz'in yorumlarına katılmamak mümkün degil.Tebrik ediyorum kendisini
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;