DÜNYA

Kayahan Uygur : İslam uyanışı ve Bizans papazları

Tarih
29 Nisan 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Kayahan Uygur

Birileri hâlâ Batı değerleri, piyasa ve faiz tartışmaları yapıyorlar. Onlar boş konuşmalar yapar ve ülke sorunlarını anayasaya soyut haklar ekleyerek çözebileceklerini sanırlarken İslam dünyası uyanıyor. Batı medyasının “tarihi boşanma” olarak adlandırdığı Suudi Arabistan’la ABD’nin soğuyan ilişkilerinden sonra bir başka çok önemli Batı müttefiki İslam ülkesi isyan bayrağını açtı. İslam’ın Mağripteki temsilcisi Fas’ın dinamik Kralı Muhammed ülkesinin artık açıkça yeni bir yol izleyeceğini ilan etti ve Batı’nın İslam düşmanı stratejilerini şiddetle eleştirdi.   

İslam ülkelerini sırtından bıçaklayanlar 

Körfez İşbirliği Konseyi’nin 20 Nisan’da Riyad’da yaptığı toplantıda konuşan Kral Muhammed, Batı’nın sağlam ve istikrarlı İslam ülkelerini yıkıp parçalamak amacıyla kumpaslar kurduğunu söyledi. Bu sözleriyle Suudi Arabistan, Körfez ülkeleri, Ürdün ve Fas’ın karşı karşıya bırakıldığı sorunlara değinmiş oldu. Fas Kralı, “Arap Baharı” olarak adlandırılan olayların aslında bir “felaketler sonbaharı” olduğunu söyleyerek, bu eylemlerin Batı’nın istihbarat servisleri tarafından kışkırtılıp kotarıldığını açıkladı. 

Kral Muhammed’in bu yeni çizgisi Arap Baharının yaşandığı 2011’den beri köprülerin altından çok suların aktığını göstermiştir. O dönemde Körfez toplantılarına katılmak için davet alan Fas, Batı ile ilişkilerine güvenerek bunu reddetmişti, şimdi bölgedeki uyanışın başını kendisi çekmeye hazırlanıyor. Kralın Riyad’da yaptığı konuşmayı inceleyen uzmanlar, hitap sırasında 9 kez “güvenlik”, 4 kez “istikrar”, 3 kez “toprak bütünlüğü” ve 4 kez “tehdit” sözcüklerin geçtiğini hatırlatarak, Muhammed’in İslam âlemini sırtından bıçaklayanlara karşı Müslümanlar'ı uyardığını vurgulamışlardır. Kral bu konuşmasından birkaç gün önce de İslam İşbirliği Konferansı’nda Batı dünyasında giderek yükselen İslamofobya’dan söz etmişti. Yine 2 yıl önce Birleşmiş Milletler toplantısında Fas Başbakanı Abdelillah Benkiran’ın “İslam ülkelerinin kalkınmak için Batı yolunu izlemeleri gerekmez” sözleri dikkat çekmişti. 

Örnek bir konuşma 

Kral Muhammed’in Riyad’da yaptığı konuşmada geçen şu cümleler gerçekten ders verici ve İslam dünyası için ümit vaat edicidir: “Fas, hiçbir gücün arka bahçesi değildir, kazanılmış bir toprak değildir, aksini düşünmek hayal görmektir. Ülkemiz kararlarını kendi alır ve tercihlerini kendisi yapar.” Fas Kralı, geçenlerde Rusya’yı ziyaret etmişti, yakın bir tarihte de Çin’e gidecek. Bu tür çok yönlü ilişkiler bu ülkenin tarihinde görülmemiştir. Batılı ajansların Arap ülkelerinde yaptığı anketler o coğrafyada ABD’nin itibarının yerlerde süründüğünü gösteriyor. Obama nefreti Bush’a duyulan öfkeyi de aşmıştır.  Batı, İslam dünyasında bitişin eşiğindedir. 

Safari Kulübü nedir? 

“Safari Kulübü” adında bir organizasyon duymuş muydunuz?  Bu küresel kontrgerilla,  1976 yılında CIA ile İran, Mısır, Suudi Arabistan, Fas ve Fransa istihbarat servislerinin ortak olarak oluşturdukları tarihin en tehlikeli kontra-terör örgütlerinden biridir. Bu örgüt ilk olarak Afrika’daki eylemlerde kullanıldığı için “Safari” (sürek avı) adını almış, fakat uzmanları ve ajanları daha sonra özellikle Ortadoğu’da kullanılmıştır. Safari Kulübünün 40’ıncı yılında duruma baktığımızda, örgütte CIA’nın Fransızlar ve Sisi’nin adamlarıyla yalnız kaldığını görüyoruz. Yakında Mısır da çizgisini değiştirir ve hatta Fransızlar da ABD’ye kafa tutmaya başlarsa, bölgedeki huzur ve barış için son derece önemli bir adım atılabilir. 

Tarih yazılıyor 

İslam polis örgütü ve İslam ordusu kuruluyor. Başkanlığını 3 yıl için Türkiye’nin üstlendiği İslam İşbirliği Teşkilatı çok önemli projeler içindedir. Bundan da daha dikkate değer olan gelişme Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinin yıllar sonra ilk kez ciddi bir biçimde petrol dışı bir ekonomi kurmaya yönelmeleridir. Dünyadaki Batı egemenliği üç temel üzerine dayanır: Enerji kaynaklarını kontrol, petrol ticaretinde dolar kullanımı ve silah satışı. Bu üç temel de Ortadoğu’dadır ve şimdi ABD’nin altındaki bu üç direğin üçü de sarsılıyor. Sonunda kendi güvenlik ve egemenliklerini sadece kendilerinin koruyabileceğini anlayan Araplar zincirlerini kırıyorlar. Bu durum,  gizli servislerin tezgâhladıkları Turuncu Devrimlerde bağırıp çağıran “çapulcuların” sahte uyanışına benzemez ve bir duvarın yıkılışı, demir kapıların eriyişi gibidir. 

Dengeler değişecek 

Suudiler, ARAMCO’nun hisselerinin satışıyla oluşturacakları 2 trilyon dolarlık, yani Türkiye ekonomisinin 3 misli bir yatırım fonuyla dünyadaki dengeleri değiştirmeye hazırlanıyorlar , Türkiye’de bazı sözde enteller de Anayasaya konulup çıkarılacak şu veya bu kavramın öznesi ve nesnesini konuşuyorlar. Fatih İstanbul kapılarındayken meleklerin cinsiyetini tartışan Bizans papazları gibi. 

Güneş
28 Nisan 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;