SİYASET

İkram Bağcı : Pentagon’un mobilyaları, Bharara’nın koltukları...

Tarih
08 Ekim 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
İkram Bağcı
 ABD'de görev yapan ve FETÖ elebaşını sözde Google'dan tanıdığını ifade eden bir savcının Türkiye'yi rahatsız etme adına bazı adımlarına geçen süreçte şahit olurken gelecekte de neler yapacağını zamanla göreceğiz. Bu yapının özellikle eğitimdeki faaliyetlerini nisan ayına kadar deşifre ederken yazılarımıza ara vermek zorunda kaldık. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim nasipse. Ama artık ülke içinde az çok açığa çıkan bu yapının oluşumlarından ziyade dünyada ve özellikle ABD'deki büyümelerinin derinlerine inelim. Savcı bizi rahatsız edecekken bizde ABD'ye senin içinde neler çeviriyorlar diye göstermeye çalışalım, hoş bilmiyor olamazlar ya bizim bildiklerimize de şaşıracakları muhakkak.

Her ülkede borsa ve bankacılık bu yapının ilgi alanlarının başında geliyor. Özellikle İngiliz sömürgesi olan ülkelerde banka-cıkları mevcut diyebiliriz, buradan elde edilen gelirler genelde Kanada üzerinden ABD’ye aktarılıyor.

İşin aslında bilinen ama ilginç olan tarafı bu yapının Yahudi ve Ermeni diasporası ile yakın ilişkilerinin olması. En önemli başarı kıstasları ise siyaset ile ticareti bir arada yürütebilme becerisi. Özellikle ABD’de Senatörler, vali ve belediye başkanları ile inanılmaz ilişkilerinin olduğuna dair her şey ortaya çıkmaya başladı diyebiliriz. Çeşitli hediyeler sunmak ve karşılığını almak artık klişe ama oturmuş bir sistemi gösteriyor. 

Biraz özele inelim, Doğu illerimizin birinde ticari hayata atıldıktan sonra Mozambik’e yerleşen bir Türk girişimci Ş.B. mobilya fabrikasında değerli ağaçlardan yapılan eşyaları Senatör, vali ya da belediye başkanlarının ofis ve evlerinin yeniden düzenlenmesi için hediye olarak özel üretim yapıyor. Bunun yanında ‘PENTAGON’un mobilyalarının birçoğu bu şirketten alınan mobilyalarla değiştiriliyor. Mozambik ve Tanzanya’da değerli taş ve altın piyasasını ise yine bir Türk vatandaşı elinde bulunduruyor. CIA’nın kargo uçakları “DAR’ÜS SELAM’dan bunları ABD’ye taşıyor. İnce işçiliği ve değerli taşlarla süslenmiş hediyelerde ‘MOZAMBİK’ten H.K’nın şirketi üzerinden bu sefer ‘NSA’ye ait uçaklar ile ‘MAPUTO’dan, WASHINGTON DC’ye, PENTAGON’a ve LANGLEY’e gönderiliyor. (Sizlerinde aklına gelmiştir muhtemelen Savcı Bharara’nın evinin mobilyaları nerden ve kimlerden diye)

Buraya kadar kısmı pek de önemli görülmese de önemli olan ABD’deki sözde Amerikalı şirketin aldığı para ile adı geçen kuruluşlara satış miktarı üzerinde dev bir fiyat farkının olması. Yani anlayacağınız Amerika'da sövüşleniyor. Sadece Güney Doğu Afrika ve ABD arasında döndürülen ticari faaliyeten küçük bir kesit bu yazdığımız.

Avusturalya’dan Yeni Zelanda’ya, Papua Yeni Gine’den Kiribati’ye, Malay Adası’ndan Almanya’ya ve Türk Cumhuriyetlerinden Amerika kıtasına kadar yaklaşık yüzün üzerinde ülkede örgütlenmiş ve kurumsallaşmış bir yapının elindeki insan gücü ve parayı şimdi biraz daha ciddi olarak idrak edip nasıl organize olduğunu yeni yeni öğrendiğiniz bir yapı karşısında ciddi mücadele fikirleri üretelim.

Diriliş Postası
8 Ekim 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;