GÜNCEL

İkram Bağcı : FETÖ’nün ABD Polis Teşkilatı’ndaki yeri

Tarih
05 Kasım 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
İkram Bağcı
İlk yazımızda ABD Polis Teşkilatı hakkında bilgi verirken PDY’nin emniyet teşkilatına sızmasının başlangıcını ve ABD’ye adım atışının emarelerini göstermeye çalışmıştık. Kaldığımız yerden devam edelim.

PDY için özellikle 1991’den sonra Türkiye’de koalisyon hükümetleri bulunmaz bir fırsattı, bu fırsatları çok iyi değerlendirdiler. Ahmet P.  Ramazan A. vb. kişiler bu dönem yetiştirilip emniyet saflarına dahil edildi. Refah Yol döneminde İçişleri Bakanı olan M.A. döneminde polis akademisi PDY’nin üssü haline geldi diyebiliriz.  1997 yılına kadar mezun olup yurt dışı göreve gönderilen ve üst düzey eğitim aldırılanlardan en tanınmışları Emre U. diye bildiğiniz Emrullah U. Fatih İ. Yesari V. vb. isimler PDY’nin en önemli elemanları olup ABD’nin önemli polis akademilerinde eğitim aldılar. John JayColege of Criminal Justice bunlardan en meşhurudur. Teksas-Houston Polis Okulu, Arizona-Phoenix Polis Akademisi Gülenist Polis ekibinin yurt dışında eğitim görenlerinin tamamı bu eğitim programlarından geçirilerek Türkiye’ye geri döndüler. Bunlardan bir kısmı Türkiye’de görevlerinden istifa ettirilerek medya, bankacılık, özel güvenlik ve PDY’nin yurt dışı görev sahalarına üst yönetici olarak atanmıştır.

Gelelim ABD’de Türk kökenli polislere. Ve orada nasıl polis olarak göreve başladıklarını kısaca izah edelim. 1970’lerin sonuna doğru yapılan ikili anlaşmalarla ABD’ye giden Türk Polisleri görev teklifi almalarıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı iken ABD ünsiyetine geçip orada çalışmaya başladılar. 1982 yılına kadar birçok Türk Vatandaşı, ABD vatandaşlığına geçerek sonradan gelen kişilere referans olmaya başladılar.

Green kart ve sonrasında vatandaşlık alan bazı Türkler ABD ordusunda görev aldılar. Bu Türkler Afganistan, Irak ve Güney Amerika operasyonlarında bulundular. Bunlara gazi unvanı verildi ve özellikle büyük şehirlerin polis teşkilatlarına 14 günlük eğitimlerle geçişleri sağlandı. New York Polis Departmanı’nda birçok Türkiyeli polis memuru bu şekilde yerini aldı.

Chicago, Cleveland, Seattle, St. Louis, Lawrence, Miami, Los Angeles, San Diego, San Francisco vb.şehirlerde Türk kökenli polisler bulunmaktadır. Bunlara ön ayak olan birçok polisin referansı A.E.ve K.G’dir. K.G’nin cenaze namazını kıldıran isim ise F. Gülen’dir.

ABD’nin büyük polis okullarında mutlaka FETÖ organizasyonun içinde yer alan bir memur dahi olsa bulmak zor değildir. Bunun Türk ya da Müslüman olması gerekmez, çünkü PDY yapılanmasının elinde Hristiyan gruplarla birlikte işlettikleri pek çok kilise ve kilise organizasyonu mevcuttur.

FBI, ABD genelinde 11.000 civarında özel ajan ve 14.000 civarında da diğer ajanlar olmak üzere 56 ofis ve merkezde görev yapan bir teşkilat. FBI’da Türk asıllı birçok elaman bulunmakta ve bunların çoğu ABD doğumlu göçmen ailelerin çocuklarıdır.  Ancak 1997 yılından sonra ABD doğumlu olmayan Türkiye, Tacikistan ve Özbekistan doğumlu olup bu ülkelerin polis ve içişlerine bağlı birimlerde çalışırken görev gereği ya da şahsi nedenlerle ABD’ye gelip yerleşerek FBI’da görev alan Türk kökenli ve tabii ki; PDY’ye gönülden bağlı yüzlerce insanın varlığı tartışmasız bir gerçektir. Bu durumun daha ilginç boyutu bu örgütün "Homeland Security" biriminde dahi elamanlarının yer almasıdır, ama ABD devleti ve kurumları diğer birçok dünya ülkesi gibi uzun bir kış uykusuna çekilmiştir.

Bekir Bozdağ’ın son ABD ziyaretindeki şu cümleleri ile yazımızı sonlandıralım:“FETÖ, 18 yıldır ABD’de yapılanma içerisindedir. Eğer tedbir alınmazsa 10 yıl sonra FETÖ’nün ABD’deki yapılanmasının önüne geçilmesi mümkün değildir.

Diriliş Postası
5 Kasım 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;