GÜNCEL

Hüseyin GÜLERCE : FETÖ, Evangelist projenin neresinde?

Tarih
13 Aralık 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Hüseyin Gülerce
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararını provokasyon olarak niteledikten sonra ilginç bir ifade kullandı; "Arkasında Evangelistler var. Bizzat Sayın Başkan'dan dinlemiş birisiyim, süreci biliyorum" dedi.

Konuyu biraz araştırınca, karşımızda Siyonistlerle fanatik Hıristiyanların uygulamaya çalıştığı bir kıyamet senaryosu görüyoruz. Daha da ürkütücü olan, küresel terör tehdidinin kaynağının asıl Evangelistler olduğunu, ABD dış politikasının, Amerikan halkının geleceğini tehlikeye atacak şekilde Evangelistlerin inanışlarına alet edildiğini fark ediyorsunuz.

Evangelistlere “Hıristiyan Siyonistler” denmesi boşuna değil. Yahudilerin, "Tanrı'nın Seçilmiş Halkı", İncil’de sözü edilen Kutsal Topraklar'ın da Yahudilere ait olduğuna inanıyorlar.

Bunda ne var, birileri inanç hürriyetinden yararlanıyor demek zor. Çünkü ABD’deki 70 milyonluk bir seçmen kitlesi ile Cumhuriyetçilerin iktidara gelmesinde kilit rol oynuyorlar. Bush’u destekleyen onlardı. Halen ABD'de Başkan Yardımcısı Mike Pence önde gelen bir Evanjelik olarak biliniyor. Trump’ın danışmanlarından Johnnie Moore, Jay Sekulow ve Robert Jeffres de önde gelen Evanjeliklerden...
Eski Başkan George W. Bush'un da içinde olduğu Evangelistler, İncil'de yer alan kehanetleri gerçekleştirmek için çalışıyor. Bu fanatik Hıristiyanlar'a göre kıyamet 2000'li yıllarda Ortadoğu'da kopacak ve onlar da ikinci defa dünyaya geleceğine inandıkları İsa Mesih sayesinde dünyaya hâkim olacaklar.

Bush’un Başkanlığı sırasında 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra sık sık "Haçlı Seferi" ya da "İyi-Kötü" gibi kavramları kullanması, dünyayı tehdit eden tehlikenin boyutlarını anlamamızı kolaylaştırıyor.

11 Eylül saldırısı da Evangelistlerin yükselişinde etkili oldu. Saldırıdan hemen sonra yapılan kamuoyu araştırmalarına göre kendisini "Evangelist" olarak tanımlayan Hıristiyanların oranı yüzde 46'ya yükseldi. Irak'ın işgalinden sonra ise yüzde 50'nin altına düşmedi.

Evangelistler, Armageddon'la, yani "iyi" ile "kötü" arasında beklenen o büyük savaşla kıyametin kopuşunu ve Mesih'in gelişini hızlandırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Seçilmiş insanlar olduklarına inandıkları Yahudilerin, kopacak kıyametin asli unsuru olarak desteklenmesi gerektiğini düşünüyorlar. 

Fransız Le Nouvel Observateur Dergisi 2004’te Amerika Başkanı George W. Bush'un dünya üzerinde yaşayan 500 milyon "Evangelist"in en önemli dini liderlerinden biri olduğunu yazdı.

Bush ve Evangelistleri medyada ilk inceleyenlerden biri de Amerikan Newsweek Dergisi oldu.

"Bush ve Yaradan" isimli bir dosya hazırlayan dergi, Bush'un vaaz kitapları okuduğunu, en çok sevdiği kitabın yazarı Oswald Chambers'ın, "1917 yılında Mısır'da Türk askerlerine karşı savaşan Anzak'lara moral verdiğini yazmıştı.

Evangelistler, kendileri için “Türk” tehdidinden de söz ediyorlar...

"Forcing God's Hand" (Tanrı’yı kıyamete zorlamak) kitabı, Evangelist tehdidi/tehlikeyi net olarak anlatıyor. Yazarı Grace Halsell. Yazarın kitapta vardığı sonuç tek cümleyle şu: "Amerika için gelecek yıllarda en ciddi tehlike, dünyanın sonunun geldiğine inanan ve o sonu kendi hayatlarında görebilmek için her şeyi yapabilecek bu tarikat..."

Grace Halsell, "Her on Amerikalı'dan biri bu tarikatın mensubu; bayağı fanatik insanlar bunlar" uyarısında bulunuyor. Bu fanatiklerin Beyaz Saray’ı teslim aldıklarını düşünün...

Bunların elindeki TV ve radyo sayısının iki binin üzerinde olduğunu yazıyor Halsell.

Bugün ABD’de Pastör John Hagee liderliğinde iki milyonluk “Güçlü İsrail İçin Birleşik Hıristiyanlar” (CUFI) gibi organizasyonlar var. CUFI, topyekûn küresel çatışmanın başlaması için İran’a savaş açılmasını destekliyor. Hagee, “Tanrı’nın İsrail ve Batı için hazırladığı planını gerçekleştirme yolunda, Amerika Birleşik Devletleri İran’a yönelik askeri saldırıda İsrail’e katılmalıdır. İncil’in kehanet ettiği İran’la son günler yüzleşmesi, ‘Göğe Alınma, Kargaşa ve İsa’nın İkinci Gelişi’ne yol açacak” diyor.

Hıristiyan Siyonistlerin ve Yahudi lobisinin kontrolüne giren ABD dış politikası, tam anlamıyla “dinci” bir felâket yolunun taşlarını döşüyor.

Pensilvanya’daki FETÖ elebaşı, acaba bu projenin neresinde?

Star
13 Aralık 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;