SİYASET

Hüseyin Gülerce : Dik duran milletimiz ve demokrasi kazandı

Tarih
16 Temmuz 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Hüseyin Gülerce

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece, milletimizin tarihi demokrasi destanı yazdığı gecedir. Türk Silahlı Kuvvetleri içinde nevri dönmüş, aklını yitirmiş bir avuç darbecinin çılgınlığı, millet sinesinde bitirilecektir.

Milletçe dik duruşumuz, bundan böyle bütün cunta heveslilerini caydıracak, darbeci zihniyetin kökünü kurutacaktır.

Paralel Devlet Yapılanması, kökü ABD’de olan ihanet çetesi son kozunu oynamıştır. “Bir şeyler bekliyorlar” diyorduk. Meğer bekledikleri 17/25 Aralık’ın da ötesinde bir gözü dönmüşlükmüş...

Türkiye’nin istikrarını, milletin huzurunu hiçe sayan bu darbe teşebbüsü içinde olanlarda zerrece vatan sevgisi olsaydı, bölücü terörle mücadele edilen kritik bir dönemde bu çılgınlığa kalkışmazlardı. Devletin ve demokrasinin geleceği ile oynamaya teşebbüs etmezlerdi.

27 Nisan e-muhtırasına onuru ile karşı çıkan sivil irade, bugün milletin darbe karşısındaki dik duruşu ile daha da güçlenmiştir. CHP ve MHP’nin demokrasiye ve Cumhuriyete sahip çıkan sesleri de, Meclis’in itibarını ve şahsiyetini yüceltmiştir.

Milletin seçtikleri ancak demokratik yollarla değiştirilebilir.

Bugün demokrasiye sahip çıkma günüdür. Bugün milli iradeye sahip çıkma günüdür. Yarın herkes, “15 Temmuz’da darbeye karşı ne yapmıştın?” sorusu ile demokrasi sınavından geçecektir.

Millete değil, dış merkezlere yaslananlar, milletin askerini kendi milletine silah doğrultmak için kışkırtmaya kalkanlar asla başaramayacak...

Star
16 Temmuz 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;