GÜNCEL

Hüseyin Gülerce : Cumhuriyet’in yaptığı ihanettir

Tarih
23 Şubat 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Hüseyin Gülerce

Cumhuriyet gazetesi, savcılık belgelerine dayanarak, Türkiye’nin TSK eliyle terör örgütü DAEŞ’e (IŞİD) yardım ettiğini ispatlama gayretini sürdürüyor. Dünkü Cumhuriyet’te, manşetten “Sınırı IŞİD emiri ile yönetmişler” denilerek şunlar yazıldı: “Cumhuriyet Suriye sınırındaki Asker IŞİD işbirliğinin belgelerine ulaştı. IŞİD’e katılanlarla ilgili soruşturma, askerlerin girdiği kirli ilişkileri ortaya çıkardı.”

Bu gazete, Erdoğan ve AK Parti düşmanlığı üzerinden Türkiye aleyhine yürütülen büyük bir algı operasyonunun parçası haline geldi. Rusya, İran, Avrupa ülkeleri ve ABD ve bazı küresel medya organları, ısrarla Türkiye’nin Suriye’deki “İslamcı” terör örgütlerine yardım ettiği propagandası yapıyorlar. Bu çevrelerin ortak özelliği PKK terör örgütüne laf etmemek, PKK’yı himaye etmek ve destek vermektir. Bunların Türkiye aleyhtarlığını/düşmanlığını anlayabiliyorsunuz. Ama içimizden birilerinin, Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerinin, Doğan medyasının, Gülen medyasının; “Türkiye, IŞİD’e yardım ediyor, sorumlular Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmalı” ısrarı neden?

Hatırlayalım, 27 Aralık darbesinden 4 gün sonra 1 Ocak 2014’te Kırıkhan-Reyhanlı Karayolu’nda, 19 Ocak 2014’te Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunun Ceyhan girişinde MİT’e ait TIR’lar durduruldu. Arkasından şer cephesi anında “Türkiye terör örgütlerine silah gönderiyor” yaygarası kopardılar... Şimdi bu ihanete bulaştığı iddia edilen savcılar, askeri personel, jandarma komutanları “casusluk faaliyetinden” yargılanıyorlar. Bu ihanetin içinde isimleri geçen beş savcı HSYK 2. Dairesince geçtiğimiz Ocak ayında meslekten ihraç edildiler.  

Bu ihanet, devlet içinde otonom bir yapı kurarak Türkiye’nin Cumhurbaşkanı, hükümeti ile uğraşan Paralel Devlet yapılanması/Fethullahçı Terör Örgütü’nün (PYD/FETÖ) bir kumpası olduğu iddiası ile mercek altındadır. Daha önceki gün F. Gülen Pensilvanya’da, Erdoğan ve AK Parti hükümetine göndermelerde bulunarak, bu dönemde yaşananların Haçlı Seferlerine rahmet okuttuğunu söyledi. Ekledi: “Zalimlerden asla özür dilememeli, ‘hata ettik’ dememeli. Hata etmediniz. Hatayı başkaları yaptı siz değil...”

7 Haziran’dan sonra HDP’nin barajı aşmasına sevinerek, Zaman gazetesi ve Samanyolu televizyonları, ısrarla CHP-HDP “restorasyon” hükümeti kurulmasını isterken hata etmediler öyle mi? Yargıda ve emniyette kumpaslara adı karışanların “Gülenci” olduğu söylenince, F. Gülen “binde birini tanımam” demişti. Sonra polis şeflerinin bağımsız milletvekili adayı olduklarını, yine Gülen medyasında bunların propagandasının yapıldığını, sahada araba konvoyları tertiplendiğini, bacıların ellerinde cevşenler ile bu polis şefleri için emniyet ve adliye önlerinde duaya durdukları gördük. Yine hata etmediler öyle mi? ABD’de ve AB ülkelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet aleyhine imza toplayanlar, onursuz jurnal lobileri gibi koştururken de hata olmadı öyle mi? Sınav sorularının çalınmaları, kul hakkı yenmesi, binlerce insanın hukuksuz olarak telefonlarının dinlenmesinde de sütten çıkmış ak kaşık gibiler öyle mi? 

Cumhuriyet’in durduğu yer ile Gülen’in durduğu yer aynıdır. Cumhuriyet, 7 Haziran “2015 seçiminden bir hafta önce de bu konuyu, “İşte Erdoğan’ın yok dediği silahlar” manşetiyle gündeme getirmişti. Haberde yine MİT suçlanıyordu. Dün bir adım daha ileri gittiler, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef aldılar...

Askerimiz canla başla bölücü terör örgütü ile mücadele ederken, yüzlerce şehit verilirken, Cumhuriyet’in yaptığı yayınlar, psikolojik harp ile askerimizin moralini bozmaya girer. Hayatını ortaya koyan kahramanlara insafsızlık, vicdansızlık ediliyor. Cumhuriyet bu haberleri ile bizi değil, düşmanlarımızı sevindiriyor. MİT TIR’ları meselesinde olanı unutmuyoruz. İşin içinde bir kısım asker, savcı, emniyet mensubu vardı. Ama onlar şimdi yargılanıyor, meslekten atılıyor. Bir savcılık soruşturmasından hareketle, milletin göz bebeği TSK’yı yıpratma çabası, gaflet değilse, ihanettir.

Tam da uluslararası zeminde Türkiye’nin hedefe konduğu bir konuda içeriden malzeme taşımak başka nasıl izah edilebilir?

Star
23 Şubat 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;