GÜNCEL

Hüseyin GÜLERCE : CHP ile seferberlik imtihanı

Tarih
17 Aralık 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Hüseyin Gülerce
Sayın Cumhurbaşkanı Çarşamba günü muhtarlara hitap ederken şu çağrıyı yaptı: “PKK’sıyla, DEAŞ’ıyla, FETÖ’süyle, DHKP-C’siyle ve tüm diğerleriyle, adı, söylemi, yöntemi ne olursa olsun, tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum.”  

Bu açıklamadan birkaç saat sonra CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında; “Sayın Cumhurbaşkanı, Çankaya’daki liderler zirvesinin üzerine çökmüştür” dedi. Altay, zihniyetlerini bir daha hatırlattı ve şunu ekledi: “78 milyon insanı terör örgütlerinin açık hedefi haline getirdiğiniz bu ülkede, terör üzerinden lütfen siyaset yapmayın…”

Temeldeki çatlak işte tam da burada. CHP zihniyetinde olan ve Erdoğan düşmanlığı ile zehirlenen kesime göre suçlu, o sayılan terör örgütlerini Türkiye’nin başına tebelleş eden ABD, AB, İngiltere, Almanya, İsrail, Suriye, Rusya, İran değil Erdoğan…

Tamam, Başbakan Yıldırım’ın, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu ile bir araya gelip, ortak basın toplantısı yapıp teröre karşı ortak tavır sergilenmesini hepimiz önemsiyoruz. Ama aynı saatlerde CHP Grup Başkanvekili ne diyor?

Aynı garabeti Yenikapı ruhunun ilanında da gördük. CHP, kamuoyundan gelen baskılardan dolayı fotoğraf karesinde yer alıyor. Kılıçdaroğlu’nun önce hayır deyip sonra baskılara dayanamayarak Yenikapı mitingine katılması da öyleydi. Sonra ne oldu? Kılıçdaroğlu; Artvin’de PKK suikast teşebbüsüne maruz kalıp, ardından ABD Büyükelçisi ile konuşunca, Bahçeli’nin ifadesiyle kayış attı. “15 Temmuz’un yolunu Erdoğan döşedi” dedi, başka da bir şey demedi. Pardon dedi, Adana’da FETÖ destekçilerinin adını anarak CHP’lilere “burada” dedirtti…

Kılıçdaroğlu, bir yandan FETÖ’ye destek verirken, PKK’nın Meclis’teki yapılanması HDP’nin milletvekillerini himaye ederken, bir yandan da teröre karşı hükümete nasıl yardımcı olacak?

Sayın Cumhurbaşkanı milli seferberlik çağrısı yaparken, sözünün öncesinde bu seferberliğin gerekçesini söyledi:

“Bazıları sanıyor ki tüm bu saldırıların hedefi bizim şahsımızdır. Ortada büyük bir oyun var. Saldırıya uğrayan büyük Türkiye, yeni Türkiye, özgür ve müreffeh Türkiye mücadelesidir. Bugün hem bölgemiz hem de ülkemiz üzerinde çok sinsi, çok alçak, çok kanlı oyunlar oynanıyor. Üst akıl dediğim şey, her gün yeni şeytanlıklarla karşımıza çıkıyor, bölgemize yeni nifak tohumları ekmeye çalışıyor, iç savaşla, mezhep savaşlarıyla bölgemizin geleceğini karartmaya çalışıyor. Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, daha pek çok yerde bunu yaptılar ama bize yapamayacaklar. Bugün de adı konulmamış Sevr tehdidiyle karşı karşıyayız. Mademki bize terör örgütleri üzerinden tarihimizin en büyük saldırılarından biri yapılıyor; bizim de misliyle cevap vermek hakkımızdır. Türkiye ateş çemberinden geçiyor. Bu dönem en az İstiklal Harbi kadar önemlidir, kritiktir ve hayati sonuçlar doğuracak ehemmiyettedir…”

CHP, millet çoğunluğunun gönülden katıldığı bu gerekçeye katılmıyor ki. Bütün mesele; bir tarafta yerli ve milli duruşu savunan AK Parti ile MHP’nin olması, bunun karşısında da küreselci Batı politikalarına teslimiyeti savunanların yer almasıdır.

AK Parti ve MHP’nin gerekçesi; “Sevr hortlatılmak isteniyor, vatanın bütünlüğü tehlikededir, Çanakkale ruhu ile yeni bir İstiklal Harbi vermemiz gerekiyor…”

CHP’ye göre ise, “suçlu AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Avrupa aslında bizden yanadır. Onlar Erdoğan’ın diktatörlüğü gidişinden rahatsızlar. Erdoğan gitmeden, AK Parti bitmeden çözüm olmaz…”

Temelde çatlak varken, milli seferberlik tam bir imtihan…

Star
16 Aralık 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;