GÜNCEL

Hilal KAPLAN : Çocuğuna “Cihat” ismini koymak isteyen aileye soruşturma

Tarih
28 Ekim 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Hilal Kaplan
Toulouse'un banliyölerinden Leguevin'de ikamet eden bir ailenin çocuğunun ismini Cihat koymak istemesi üzerine belediye yetkilileri aileyi savcılığa şikâyet etti.

Savcılığın ise konuyu aile mahkemesine taşımayı kararlaştırdığı bildirildi.
Fransa'da Eritreli üç kadını aracına alarak hastaneye götürdüğü gerekçesiyle bir öğretim üyesine iki ay ertelenmiş hapis cezası verildi. "Kendim için değil, savunduğumuz değerler için bu karara itiraz edeceğim" diyen Mannoni, hasta, yaralı ve yardıma muhtaç kişilere kayıtsız kalmamanın bir vatandaşlık görevi olduğunu dile getirdi.

Mültecilere su yok!
Calais Belediye Başkanı Natacha Bouchart, mahkemenin sığınmacılara su verilmesi yönündeki kararının Danıştay tarafından onaylanması üzerine yaptığı açıklamada, karara uymayacağını belirtti.
Bouchart, "Calais halkını korumak zorundayım ve bu nedenle sığınmacılarasu verilmesi için alınacak tüm önlemleri reddediyorum" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya "temizliği" 
Fransız basınına "Facebook'ta bahar temizliği" olarak yansıyan yasaya göre,yüzde 60'ı terörle ilişkili 864 internet sitesinin kapatıldığı Fransa'da, bin 847 kişi hakkında terör propagandası yapma ve teröre övgü suçlarından işlem yapıldı. Bilgisayarında terörist fotoğrafı bulundurmayı dahi suç kabul eden yasa kapsamında 10'a yakın kişiye 3 ay ila 5 yıl arasında hapis cezaları verildi.
Öte yandan Paris'te yaşayan 53 yaşındaki bir kişinin, sosyal medyada "Fransızlaruyanın, her biriniz bir Müslüman'ı öldürün" gibi çok sayıda ve sürekli nefret mesajlarına ise hapis cezası yerine 105 saat kamu yararına bir işte çalışma cezası verildi.

Wi-Fi'ye DAESH adı verince...
4 Kasım 2016'da Fransa'nın Dijon kentinde İnternet kablosuz ağına "DAESH 21" ismini koyan 18 yaşındaki gence "kamusal alanda terörü övmek" suçundan hapis cezası verildi. Bir komşusunun şikâyeti üzerine gözaltına alınan gence mahkeme "Kamusal alanda terörü övmek" suçundan ertelemeli 3 ay hapis cezası verdi.
Gencin avukatı ise müvekkili hakkındaki suçlamaları reddetti. Avukat müvekkilinin DEAŞ'a sempati duymadığını, Wi-Fi ağına bu ismi koymasının genç bir adamın aptalca bir hareketi olduğunu, yapılan inceleme ve araştırmalarda da hiçbir DEAŞ bağlantısı bulunmadığını söyledi.
Fransa'da son bir yıl içinde yaşanan uygulamalardan bir kesit okudunuz. Yaklaşık iki yıldır OHAL ile yönetilen, Fransa artık OHAL'i olağan hale getirecek, istisnayı yasa yapacak değişiklikleri geçirmeye hazırlanıyor.
Cumhurbaşkanı Macron, Mısır'ın askerî diktatörü Sisi ile görüşmesinde sorulan soruya, Mısır'ın insan hakları ihlalleri hakkında konuşmayacağını, kimsenin de kendisine ülkesini nasıl yöneteceğini söylemesini istemediğini belirterek cevap verdi.
İnsanlıktan nasibini almamış Fransa'nın en büyük Müslüman nüfusunu barındıran Batı Avrupa ülkesi olduğu düşünülürse, bu devranın ne kadar böyle döneceği meçhul ama en azından kendi gaddarlıklarına bakmadan Türkiye'ye ders vermeye son vereceklerini umabiliriz!

(www.utancgunlugu.com sitesinden ve Elif Şahin'in "RIP etat de droit" yazısından faydalanılmıştır.)

Sabah
28 Ekim 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Karem

    30 Ekim 2017 08:28
    0 0
    Cihat kelimesi geçince kimliğinde dini İslam yazan bizimkiler bile korkuyor var sen bir de yabancılara sor hele.
  • Ramiz

    29 Ekim 2017 01:38
    1 0
    Batı toplumları aslında fabrika ayarlarına geri dönüyor. Gerçekten durum bu. Maddi refah seviyeleri iyi iken, yeryüzündeki sömürü çarkları kendilerine çalışırken fıtratlarında saklı duran ırkçılık, bencillik ve menfaatperestlik duyguları çok açığa çıkmıyordu. Şimdi ise devran kendi aleyhlerine dönmeye başladı. Maddi ve siyasi açıdan işler eskisi gibi gitmeyince sorunlar gün üzüme çıkmaya başladı.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;