SİYASET

Hikmet Genç : Biraz normalleşin yahu!..

Tarih
02 Temmuz 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Hikmet Genç

Erdoğan İstanbul Belediye Başkanı olduğunda, ‘Eyvah, İstanbul’da alkol yasaklanacak!’ diyen bazı Babıali puştları vardı. Ve o yazılara haberlere inanan paranoyaklar.

O dönem kafayı sıyırmış o güruhla çok tartışmışlığım vardır. Eğitimli dediğin, akıllı başlı sandığın onca insanın ne kadar saçma sapan şeylere inandığını gördüm.

Ne kadar patolojik vaka olduklarını anlamışlar mıdır bilmem ama tek bir örnek versek yeterli. Mesela Caddebostan’daki barların çoğu AK Parti iktidarı döneminde açıldı. Öyle ki artık orası Barlar Sokağı/Caddesi olarak anılıyor...

Babıali’de o zamandan bu zamana çok şey değişmedi. Kerameti kendinden menkul dinozor takımı aynı sahtekarlığı yapmaya devam etti.

Anadolu insanını, Müslümanları aşağıladıkça kaybettiler ve kaybettirdiler…

Her seçim, Erdoğan’a ‘bu sefer gidici’ dediler. Muhalefetin yaptığı tüm saçmalıkları kutsadılar.

Kendileri inanmadı ama inandırmaya çalıştılar…

Cumhurbaşkanı adayının eşinin başının örtülü olmasından o derece rahatsız oldular ki, darbe ya da muhtıraya razı oldular…

Ordu ve yargı cuntası da ortadan kalkınca, yani vesayet odağı kalmayınca CHP halk ile karşı karşıya kaldı. İşte o andan itibaren zorunlu bir dönüşüm yaşadı siyaset.

Cumhurbaşkanı adayının eşinin başının örtülü olması ihtimaline karşı; “Aday olma, oldurma, oldurtma, oldurtturma!..”dan.., Genelkurmay bildirisinden, kapatma davasından, “Benim annem de kız kardeşim de başörtülü, abdestsiz sokağa çıkmam” diyen, Hacı Bayram’da namaz kıldıktan sonra seçim çalışmalarına ‘Bismillah’ ile başlayan CHP adayına işte böyle gelindi…

Ama ders almadılar, yine ve yeniden sabah akşam Erdoğan nefreti pompalamaya devam ettiler.

Onlar da biliyorlardı Türkiye’nin her yönüyle büyüdüğünü güçlendiğini.., Batı’nın bu meydan okumadan, Türkiye’nin önlenemeyen yükselişinden rahatsız olduğunu…

Lakin Erdoğan düşmanlığı ve dahi yenilmişlik psikozuyla yalan söylemeye, sahtekarlık yapmaya devam ettiler… CHP de bu martavallarla siyaset yapmaya teşneydi zaten… (Mesela Hacı Muharrem; “Amerikalılar beni aradı’ deyince, ‘Bi dakka hangi Amerikalılar?!’ diye merak eden olmadı.)

Evet, kandırdılar şartlandırdılar. Muharrem İnce’nin itiraf etmek zorunda kaldığı, ‘bazı şizofrenler’ dediği tipler işte böyle ortaya çıktı.

Mürekkebi uçan mühür, elektriği kesilen televizyon kanalı, Muharrem’in kaçırılması..vs, Milleti çıldırttınız yahu!..

Şimdi bazıları çıkmış günah çıkartıyor, özür diliyor. “Erdoğan’ın kazanacağını biliyordum ama taktiksel yazdım” diyor. Bir diğeri “bilerek gerçek rakamları vermedim” diyor.

Sahtekarlık yapmaktan, yalan söyleyip manipüle etmekten, halkın ısrarla ‘seviyorum’ dediği insana sövmekten vazgeçin.

Muhalif olarak sonuna kadar aykırı olun ama makulü bulun.

Biraz normalleşin yahu!..

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;