GÜNCEL

HDP'liler,PKK zulmüne isyanı durduramadılar

Tarih
13 Aralık 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Özel Haberci

Diyarbakır'da basın açıklaması yapmak için toplanan HDP Milletvekillerine, Hz. Zeyneb'in Yezit'e karşı sergilediği duruşu anımsatan bir tavır sergilen Başörtülü bayan, "Biz Müslümanız nasıl Kur'an yakıyoruz, cami yıkıyoruz?" diyerek tepki gösterdi.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde, Sur'daki PKK'ya yönelik operasyonlara ilişkin basın açıklaması yapmak için toplanan HDP ve DBP'li gruba, bir kadın tepkisini dile getirdi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan, Sibel Yiğitalp ve Çağlar Demirel ile DBP eski İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de aralarında bulunduğu grup, Sur ilçesindeki PKK'ya yönelik operasyonlara tepki amacıyla Yenişehir ilçesinde Urfakapı mevkisindeki polis noktası önünde toplandı.

Grubun bulunduğu alana yaklaşan ismi öğrenilemeyen kadın, Sur ilçesindeki PKK saldırıları nedeniyle yaşadığı mağduriyeti anlattı.

"9 gündür tren istasyonundayım. Hastayım, tedavi oluyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum. Benim evim yok. Şu an psikolojim bozulmuş" diyen kadına milletvekili Aydoğan, "Tamam açıklamamızı yapalım, halledeceğiz. İl binasına gel" diye seslendi.

Bunun üzerine HDP ve DBP'lilere karşı Hz. Zeyneb'in Yezit'e karşı sergilediği duruşu anımsatan bir tavır sergilen Başörtülü kadın tepkisini şöyle dile getirdi: "İnanmıyorum artık kimseye. Niye birbirimizi vuruyoruz. Kimiz biz, birbirimizi öldürüyoruz. Biz Müslümanız nasıl Kur'an yakıyoruz, cami yıkıyoruz."

Kadın daha sonra partililer tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

Basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı. 

13 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;